Half-Life 2 Remastered, Steam Üzerinden Yayınlanacak

HL2'nin hayranlar tarafından elden geçirilmiş versiyonu, yakın zaman sonra Steam'den satın alınabilecek.

Half-Life 2 Remastered

Half-Life 2 Remastered projesine Valve’dan yeşil ışık geldi. Yakın zaman önce güncellenen SteamDB sayfalarına göre, elden geçirilmiş sürüm yakın zaman sonra geliyor. Fakat Valve, Steam kullanıcılarını bunun resmi bir proje olmadığı konusunda uyaracak.

Valve oyunlarının hayran kitlesi, en az şirket kadar iyi çalışıyor. Bunun en iyi göstergelerinden bir tanesi, 2015 yılında piyasaya sürülmüştü. Filip Victor isimli modder tarafından geliştirilen Half-Life 2: Update, oyunu grafik olarak bir üst seviyeye taşımıştı.

Valve tarafından desteklenen proje, Steam’de ayrı bir sayfa üzerinden yayınlanmıştı. Update ile birlikte oyunun ışıklandırma sistemi, partikülleri ve sis efektleri elden geçirilmişti. Ayrıca Filip Victor, çeşitli bug’ları temizlemiş ve eğlenceli Community Commentary Mode’u oyuna eklemişti.

Önemli bir iş gücü gerektiren güncellemeler, HL2 sevenler tarafından uzun yıllardır tercih ediliyordu. Victor, Update çalışmasının ardından kolları yeniden sıvamıştı. Geliştirici bu sefer Remastered yapacağını duyurmuştu.

Half-Life 2 Remastered Projesi Yakın Zaman Sonra Geliyor

Filip Victor’un bir sonraki projesinin ismi ise Half-Life 2: Remastered Collection ismini aldı. Tüm seriyi elden geçireceğinin sinyallerini daha önceden veren Victor, geliştirmede sona yaklaştı. SteamDB isimli internet sitesine göre, HL2 için çıkan bütün paketleri ve genişlemeleri kapsayan paket, yakında Steam üzerinde yayınlanacak.

Update’in Topluluk sayfalarında yapılan açıklamalara bakılırsa yeni proje, eskinin bir adım önünde olacak. Update’i kıskandıracak bir çalışma yaptığını söyleyen Victor, henüz çıkış tarihi veremeyeceğinin de altını çiziyor.

Valve hakkında haberleri ile bilenen Tyler McVicker, projenin oldukça başarılı olduğunu söyledi. Editöre göre, Valve eğer kendi oyunlarıyla ilgili bir çalışmaya kendi Steam sayfasının olmasını izni veriyorsa, bu projenin çok iyi olması gerekiyor.

Geliştiricinin dediği gibi SteamDB sayfasında henüz bir çıkış tarihi paylaşılmamış. Ama diğer oyunlardan biliyor ki; bir oyun SteamDB aşamasına geliyorsa, çıkış tarihi çok uzakta olmuyor.


İlginizi Çekebilir: Black Mesa Hakkında Önemli Bilgiler


Valve’dan Resmi Bir Çalışma Yok

Daha önce verilen birçok röportajdan bildiğimiz üzere Valve’ın HL2 için resmi bir geliştirme takvimi yok. Şirket kendi Remastered projesini yapmak yerine işi hayran kitlesine bırakıyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıllarda, oyunun grafiklerini iyileştiren Black Mesa projesi piyasaya sürülmüştü. Hatta Black Mesa’nın geliştiricileri, ilk sürümlerini beğenmeyerek tekrar işe koyulmuşlardı. Birkaç ay önce Black Mesa: Definitive Edition adını verdikleri yeni bir geliştirmeyi Steam üzerinden yayınlamışlardı.

Exit mobile version