Half-Life 2’de Ceset Görüntüsü Kullanıldığı Keşfedildi

Gözler Valve şirketine döndü...

Half-Life 2'de Ceset Görüntüsü Kullanıldığı Keşfedildi

Reddit üzerinde yapılan keşif sonrasında Half-Life 2 ile ilgili hiç de hoş olmayan bir gerçek ortaya çıktı. Half-Life 2’de ceset görüntüsü kullanıldığı ortaya çıktı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Steam Kış İndirimi 2022: Yüzlerce Oyun Sizi Bekliyor!


Valve şirketinin efsanevi birinci kişi perspektifi oyunu, 2004 yılında satışa sunulmuştu. Gordon Freeman rolünde olduğumuz Half-Life 2, dünyayı Combine olarak bilinen yaratıkların kontrolünden kurtarmak için direniş hareketine katılarak büyük bir mücadeleye girdiğimiz bir hikaye sunuyor.

Bildiğiniz gibi halihazırda piyasada olan oyunlar için zaman zaman oldukça ilginç keşifler yapılabiliyor. Bu keşifler ile bağlantılı olduğu oyun ile ilgili karanlıkta kalan detay da açıklığa kavuşmuş oluyor. Ancak bu haberimizdeki keşfin pek de hoş olmadığını söyleyebiliriz.

Garry’s Mod için de bayağı popüler olan Corpse01.mdl isimli modelin, esasen bir tıp kitabında bulunan ceset görüntüsü olduğu ortaya çıktı.

Half-Life 2’de Ceset Görüntüsü Kullanılmış

İki hafta kadar önce Reddit üzerinde bir kullanıcı, adli ders kitabından ceset görsellerini paylaşmış. Yorum kısmında bir başka kullanıcı ise, cesetlerden birinin Half-Life 2 oyunundaki Corpse01 ile aynı olduğunu fark etmiş. Yapılan karşılaştırma sonucunda da ortaya atılan iddianın doğru olduğu çıkmış. Aradaki fark ise Valve şirketinin sağ gözü soldakine kopyalamış olması.

Üç gün önce ise bir Youtube kullanıcısı Richter Overtime, cesedin geçmişini ve resim ile olan bağlantısını detaylandıran bir video yayınladı. Bu paylaşım çevrimiçi olarak yayılmaya devam ederken, on sekiz yıldır gerçek bir cesede bakmış olmak elbette hiç hoş bir durum değil. Bununla birlikte, bir üreticisi de durumdan rahatsızlık duyan kullanıcılar için yeni bir model yaratmak ve eskisi ile değiştirmek için kolları sıvamış.

Bakalım ortaya çıkan bu skandalın ardından Valve şirketi ne yönde bir açıklamada bulunacak? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version