Hakkında Merak Edilen Her Şey: Horizon Forbidden West!

Horizon Forbidden West ile ilgili şimdiye kadarki tüm önemli ayrıntılar.

Horizon Forbidden West, Aloy’un hikayesindeki bir sonraki bölüm ve oyun Şubat 2022’de PS5 ve PS4 için çıkışını gerçekleştirmiş olacak. Orijinal oyundan altı ay sonrasını ele alan yapım, adından da anlaşılacağı gibi, dünyayı tehdit eden yeni bir tehlike kaynağını araştırmamız için bizleri batıya götürüyor. Yeni oyun keşfedeceğiniz yeni makineler, silahlar, müttefikler ve daha fazlasını içerecek. Hakkında Merak Edilen Her Şey: Horizon Forbidden West ile Forbidden West hakkında her şey bu içeriğimizde! İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: God of War Rangarok Çıkış Tarihi Sızdırıldı!


Hakkında Merak Edilen Her Şey: Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden WestGamescom Opening Night Live 2021 sırasında Horizon Forbidden West oyun direktörü Mathijs de Jonge, yaklaşan maceranın 18 Şubat 2022‘de yayınlanacağını açıkladı. Bu yeni çıkış tarihi, birçok yeni düzenlemeyi de içerisinde barındırıyor. Jonge, geliştirme sırasında ekibin “küresel pandemiden büyük ölçüde etkilendiğinden” bahsetti: ”Yeni iş akışlarına ve diğer zorluklara uyum sağladık. Ekibimizi güvende tutuyor ve sağlıklı bir iş-yaşam dengesine öncelik veriyoruz.” açıklaması yapan Jonge, önceliğin çalışanlar olduğunu da tekrar betimlemiş oldu. Sony ve Guerrilla ayrıca Horizon Forbidden West’in gelecek yıl piyasaya çıktığında PS4 ve PS5’e geleceğini doğruladı.

En azından şimdilik, çıktığında Horizon Forbidden West’i oynamak istiyorsanız, bir PS5’e veya bir PS4’e ihtiyacınız olacak. Serinin ilk oyunu Horizon Zero Dawn’ın geçtiğimiz aylarda PC’ye çıktığını belirtmeden geçmeyelim, ancak Horizon Forbidden West’in aynı yolu izleyeceğinin garantisi yok. PlayStation Worldwide Studios Başkanı Herman Hulst, “Belki birkaç kişiyi rahatlatmak için, bir birinci parti AAA oyununu PC’ye çıkarmak, her oyunun artık PC’ye geleceği anlamına gelmez,” dedi. Ayrıca oyunun PS4 üzerinde harika görüneceği bilgisi paylaşıldı. Oyunu PS4’te satın alan herkes, yeni nesil konsol PS5’e geçiş yapmaya hazır olduklarında oyun için ücretsiz bir PS5 yükseltmesinden de yararlanabilecek.

 

PlayStation Blog’daki bir gönderide Guerrilla, Horizon Forbidden West için şu tanıtım yazısını paylaştı: “Horizon Forbidden West, hayranlık uyandıran makineler ve gizemli yeni tehditlerle karşı karşıya kalacağı görkemli ama tehlikeli bir sınıra göğüs germek için batıya uzak gelecekteki bir Amerika’ya hareket ederken Aloy’un hikayesini sürdürüyor.” Fragman bize bu tanıtım yazısından biraz daha fazlasını veriyor. Simgesel yapılar, yeşillikler tarafından ele geçirilen bir Golden Gate Köprüsü ve harap olmuş ve sular altında kalan Güzel Sanatlar Sarayı ile kıyamet sonrası bir San Francisco’yu fragman açıkça göstermekte.

Ayrıca Sylens’in hala oynayacak bir rolü olduğunu ve Aloy’un bu yeni dünyayı keşfederken diğer kabilelerle tanışacağını da görebiliyoruz. Paylaşılan bir diğer videoda, oyun yönetmeni Mathijs de Jonge, Forbidden West’in Utah’tan Pasifik kıyılarına kadar uzandığını ve Horizon Zero Dawn’ın haritasından “biraz daha büyük” bir oyun içi haritaya sahip olduğunu açıkladı. Aloy, bitkileri, hayvanları ve kabileleri öldüren ve yerel havayı kesintisiz bir süper fırtınaya dönüştüren garip bir kızıl hastalığın nedenini ortaya çıkarmak için Forbidden West’e gidiyor. Makineleri alt etme yeteneğine sahip düşman bir kabile de dahil olmak üzere yeni kabilelerle tanışacak ve hastalığı iyileştirmenin bir yolunu ararken “düzinelerce” yeni makineyle karşılaşacağız.

Yukarıda yer alan videodan Aloy’un Tenakth kabilesini ile nasıl başa çıktığını izleyebilirsiniz. Aloy, yoluna devam etmesine yardımcı olacak yeni araçlara sahip olacak. Mesela Pullcaster tırmanmayı hızlandıran bir araç, Aloy’un başını beladan çabucak kurtarır. Shieldwing, büyük yüksekliklerden güvenli bir şekilde inmenize izin verecek; ve Dalış Maskesi ile yepyeni bir sualtı dünyası keşfedilmeyi bekliyor. Artık serbest tırmanmaya izin veren alanları gösteren ve Aloy’a binek veya savaş için daha fazla makineyi geçersiz kılma yeteneği veren Focus’ta bazı yeni özellikleri barındıracak. Aloy’un çevrede daha kolay tırmanmasına ve hareket etmesine izin veren kıskaç noktaları artık dünyanın her yerinde bulunacak. Bazı makine türleri aynı zamanda çapraz geçiş için de kullanılabilir olacak.

Aloy’un keşif ve savaşta daha stratejik olmasına izin vermek için yalnızca kıskaç, yüzme ve daha fazlasıyla birleşen serbest tırmanma da artık bir seçenek. Guerrilla’da Baş Sistem Tasarımcısı David McMullen; “Forbidden West’deki serbest tırmanma sistemi, arazinin büyük bölümlerini daha önce Horizon Zero’da mümkün olmayan bir şekilde tırmanılabilir hale getirmemize izin verdiği için son derece heyecan duyduğumuz büyük bir özellik. Alanlardaki kayalık yüzeyler, tutamaklar kullanılmadan serbestçe tırmanılabilir olacak.” açıklamasıyla daha özgürlükçü bir oynanışın bizleri beklediğini açıkladı. Savaş açısından, yeni avantajların, mod yuvalarının ve becerilerin kilidini açarak silahlarınızı ve kıyafetlerinizi yükseltmek için çalışma tezgahlarını kullanabileceksiniz. Ayrıca daha yüksek düzeyde özelleştirme ve kilidini açmak için yeni yetenekler oyunda yer alacak.

Beceri ağacı da geliştirilen ve yenilenen özellikler arasında. Guerrilla’nın Baş Savaş Tasarımcısı Dennis Zopfi, “Zero Dawn’da, seviye atladıkça beceriler satın alınabilir ​​ve kilidi açılabilirdi. Bu ilke devam oyununda olsa da, beceri ağacını ek parçalar ve becerilerle tamamen yeniden tasarladık; yetenek ağacında, beceriler ayrıca kıyafetlerde zaten bulunan veya üzerlerinde açılması gereken yeteneklerle de sinerji oluşturacak. Bu nedenle ortama göre kıyafetinizi de iyi seçmelisiniz.” açıklamasında bulunarak sinerjinin bu oyunda önemli bir yere sahip olduğunu belirtmiş oldu.


Guerilla ve Sony, Horizon Forbidden West’in müziklerinin bir bölümünü çeşitli yayın kanalları üzerinden yayınladı – oyunun ilk fragmanında yer alan parçayı çeşitli kanallardan dinleyebilirsiniz. Tanınmış Hollandalı video oyunu bestecisi Joris de Man, Promise of the West adlı albümü ile oyunda bizleri havaya sokmaya kararlı.  Horizon Forbidden West’in iki farklı sürümünü şu an sipariş edebilirsiniz. Aşağıdan paketlerin detaylarına ulaşabilirsiniz.

Standart Sürüm 

Dijital Deluxe Sürüm

Peki siz Horizon Forbidden West hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyun için heyecanlı mısınız? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version