Güncel Xbox Konsolları Satış Rakamları Açıklandı

Bakalım Xbox konsolları ne kadar satmış?

Güncel Xbox Konsolları Satış Rakamları Açıklandı

Bildiğiniz gibi Microsoft, Nintendo ve Sony aksine düzenli olarak konsollarının satış rakamlarına ilişkin düzenli bilgiler vermeyi yıllar önce bırakma kararı almıştı. Dahası ise, ender olarak açıklansalar bile, resmi rakamlar tam olarak değil de yaklaşık olarak söyleniyordu. Ancak Microsoft tarafından yakın bir zaman önce düzenlenen festival sırasında, güncel Xbox konsolları satış rakamları açıklandı.


İlginiz Çekebilir: Stray, Ağustos Ayında Xbox Konsollarına da Geliyor!


28 Haziran 2023 Çarşamba günü başlayan Brezilya BIG Festival, 2 Temmuz 2023 Pazar günü sona erecek. Festival sırasında Microsoft tarafından düzenlenen ID@Xbox sunumunda, Xbox One ve Xbox Series satış rakamlarının görüntülendiği bir sayfa ekrana geldi.

Güncel Xbox Konsolları Satış Rakamları Detayları

Buna göre Xbox Series, S ve X modelleri toplamında yirmi bir milyondan fazla satmış. Aynı sayfada Xbox One ve Xbox Series konsollarının toplam satış rakamının yetmiş dokuz milyondan fazla sattığının söylenmesine bakarak, Xbox One satış rakamının elli sekiz milyondan fazla olduğu sonucu ortaya çıkıyor.

Bir diğer enteresan bilgi ise, Series S sahiplerinin yüzde kırk sekiz kadarı ilk kez bir Xbox konsolu satın almış olduğunu ortaya koyuyor. Bunun da, geçtiğimiz yıl Xbox patronu Phil Spencer tarafından söylenen Asya bölgesindeki büyümeyi de doğrulamış oluyor.

Peki ya sizin Xbox Series ve Xbox One satış rakamları hakkındaki düşünceleriniz neler? Aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version