Güncel PlayStation 5 Sevkiyat Rakamı ve Dahası Açıklandı

Spider-Man Remastered da en hızlı satan PC oyunu olmuş...

Sony Interactive Entertainment, üç ayda bir gerçekleştirdiği finansal konferansının bir yenisini gerçekleştirdi. Açıklanan rakamlar ile güncel PlayStation 5 sevkiyat rakamı ve dahası da ortaya çıktı. Peki mevcut nesil konsol, son çeyreğin bitişine kadar ne kadar sattı? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Fallout 4, PlayStation 5 ve Xbox Series Güncellemesi Alacak


PlayStation 5, 2020 yılının Kasım ayı içerisinde satışa sunmuştu. Bildiğiniz gibi dünya genelinde yaşanan bileşen sorunu nedeniyle talebe yetişememekte güçlük çekiliyordu. Sony bu sorunu bütünüyle aşmak için çalışmalarını kararlı bir şekilde gerçekleştiriyor olsa da, hatırlayacağınız üzere belli başlı bölgelerde fiyat artışına gitmek zorunda kalmıştı. Ancak bu olumsuz durumun satışlara pek de ters bir yansıması olmayacak gibi görünmüyor.

1200x627-playstation-5-yazilimi-nasil-kirildi-iste-cevabi-1664813888311

Güncel PlayStation 5 Sevkiyat Rakamı ve Dahası Ortaya Çıktı

30 Eylül 2022 tarihinde sona eren son çeyreğe ilişkin olarak, Japon teknoloji devi tarafından açıklanan rakamlara bakılırsa, dünya geneline sevkiyatı yapılan PlayStation 5 konsolu sayısı 3.3 milyon daha artarak 25 milyonu bulmuş. Bu sayı, geçtiğimiz finansal yılın aynı dönemi ile eş seviyedeymiş.

Sony Interactive Entertainment tarafından açıklanan diğer detaylara göre, güncel PlayStation Plus abone sayısı ise 45.4 milyon. Bu sayı, 47.2 milyon olan bir önceki senenin aynı dönemine göre 1.8 milyon daha az olduğu anlamına geliyor.

Öte yandan, 30 Eylül 2022 tarihi itibarıyla toplamda 62.5 milyon PlayStation ve PlayStation 5 yazılım satışı gerçekleştirilmiş. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu sayının 76.4 milyon olduğu görülür iken, 13.9 milyonluk bir düşüşe tekabül ettiğini söyleyelim. Bu rakamın 6.7 milyonu birinci parti yapımlarmış ve 7.6 milyon olan bir önceki yılın aynı dönemine göre 900.000’lik bir düşüş söz konusu.

Son olarak, yazılım satışlarının % 63 kadarı tam sürüm oyun indirme olduğu belirtildi. Yine bir önceki yılın aynı dönemine göre % 62 ile % 1 oranında bir artış yaşanmış durumda.

Finansal konferansta ayrıca PC platformunda en hızlı satan PlayStation oyununun da Marvel’s Spider-Man Remastered olduğu açıklandı. Net bir rakam açıklamasında bulunulmamış olsa da, SteamSpy sitesine yansıyan detaylara göre en az bir milyon satış gerçekleştirilmiş.

Exit mobile version