Güncel GTA 5 ve RDR 2 Satış Rakamları Ortaya Çıktı

GTA 5 yine bildiğiniz gibi...

Take-Two Interactive tarafından yayınlanan kazanımlar raporu ile güncel GTA 5 ve RDR 2 satış rakamları ile ilgili açıklamalar yapıldı. Peki her iki serinin son oyunları toplamda ne kadar sattılar? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Bloomberg Yeni GTA 6 Raporu Yayınladı


Bildiğiniz gibi 2013 yılında bu yana yeni bir GTA oyunu görmüyoruz. Son gelen haberler ile GTA 6 için tam kapasiteyle geliştirilme aşamasına geçildiğini öğrenmiştik. Ne var ki Rockstar Games, GTA 5 desteğini ilk günkü gibi sürdürmeye ve buna karşılık olarak meyvelerini toplamaya devam ediyor.

Güncel GTA 5 ve RDR 2 Satış Rakamları Ne Kadar Oldu?

Bu hafta içerisinde 2K Games, Rockstar Games ve mobil oyun geliştiricisi Zynga’yı kapsayan kazanımlar raporunda, GTA 5 oyununun yüz yetmiş milyon birim satışı barajına çok yaklaştığı ve net getirisinin de 1.1 milyar dolar olduğu söylendi. Hatırlayacağınız üzere Mayıs ayı içerisinde, yüz altmış beş milyon birim satışının üstüne çıkıldığını öğrenmiştik.

Yayınlanan raporda GTA 6 oyununa da değinen Take-Two Interactive Üst Yöneticisi Strauss Zelnick, geliştirilme sürecinin iyi gittiğini ve ekibin seri için, sektör için ve her türden eğlence için yaratıcı kriteri belirleyeceğini açıkça belirtti.

Red-Dead-Redemption-2

Diğer yandan Red Dead Redemption 2 oyunun kırk beş milyon barajını geçtiği açıklandı. Mayıs ayında açıklanan rakam kırk dört milyondu. Diğer bir deyişle, aradan geçen yaklaşık üç aylık sürede bir milyon oyuncu daha Vahşi Batı temalı oyunu satın almış.

Raporda dikkat çeken bir diğer kısım ise Zynga şirketini satın almanın ve diğer bazı şeylerin yüz dört milyon dolarlık kayıp ile sonuçlandığı belirtiliyor. Bu noktada, şirketin kazancının % 94 oranındaki kısmının dijitalden geldiği söylenmiş. Bunun da % 75 kadarı, tüketicilerin devamlı olarak gerçekleştirdiği satın alımlar ile sağlanmış.

Bir diğer dikkat çeken nokta ise, her ne kadar GTA 5 inanılmaz başarılara imza atıyor olsa da Rockstar Games’in % 17 ile Take-Two Interactive şirketinin en küçük bölümüymüş. 2K Games de % 37 iken, Zynga şirketinin ise 2023 finansal yılı genelinde kazanca % 45 oranında katkıda bulunması bekleniyormuş. Geriye kalan % 1 ise bağımsız yayıncı etiketi Private Label’a ayrılmış durumdaymış.

Exit mobile version