GTA 5 Online vs RDR 2 Online! Hangisi Daha İyi?

At, Avrat, Silah mı? Şan, Şöhret, Para mı?

Ülkemizin en çok sevilen ve oynanan online oyunlarından birisi olan GTA 5 eskimemeye devam ediyor. GTA 5’in tüm platformlardaki satış başarısı ve oyun içi satın alımlardaki durdurulamaz ilerleyişine halen tanık oluyoruz. Bu durumdan çok memnun olan Rockstar Games‘in bir diğer silahı ise kuşkusuz RDR 2. Bu makalemizde sizlere, bu iki oyunu da yıllarca oynamamıza sebep olacak online içeriklerden bahsedeceğiz. GTA 5 vs RDR 2 karşılaşmasında bakalım sizin seçiminiz hangisi olacak.

Ancak tabii ki her iki oyununda aynı anda en tepede kalması pek olası gözükmüyor. Yani şuan önümüzde GTA 5 vs RDR 2 gibi tatlı bir rekabet söz konusu. Acaba Rockstar Games bize yıllarca GTA 5 güncellemeleriyle Los Santos’un sokaklarını mı ezberletecek? Yoksa işi pahalı arabalardan uzaklaştırıp elimizde 6 patlarımız ve altımızda atımızla kasaba kasaba gezmemizi mi isteyecek?

Seçim her halükarda biz oyuncuların elinde. Ancak sonuç olarak bir şirket hangi oyununa daha fazla yatırım yapıp oyuncudan aldığı geri dönüşlere göre geliştirmeye devam ederse, kazanan o olacak. Bakalım bu iki dev arasındaki savaştan galip kim çıkacak.


İlginizi Çekebilir: GTA 5 ve RDR 2 Satış Rakamları Açıklandı!


GTA 5 vs RDR 2

Her iki oyunun da online içeriklerine geçmeden önce, size biraz genel temalardan bahsedelim.

GTA 5 hem story moduyla hem online içerikleriyle, Los Angeles‘tan esinlenerek tasarlanan Los Santos şehrinde geçiyor. Los Angeles tercihi sebebiyle tabii ki hem bir şehirdeki varoşluğu hem de ultra lüks zenginlikleri görebiliyoruz. Oyunda, bisikletten tutun özel jet uçaklarına kadar bir çok farklı taşıtı kullanabiliyoruz. Ayrıca hem story hem online mod içerisinde bir takım ev ve mekanların sahibi olabiliyoruz. Yalnızca story moduna özel olarak da, 3 farklı karakterin birbiriyle kesişen senaryosunu oynuyoruz.

RDR 2 ise bize çok daha farklı bir dünya sunuyor. Hikaye, kovboy teması sebebiyle tabii ki vahşi batıda geçiyor. Genel renk paleti itibariyle GTA 5’e nazaran daha çok yeşil ve kahverengiden oluşan bir dünyada vakit geçiriyoruz. Hikayede ise kendini ve halkını huzurlu bir yaşama kavuşturmaya çalışan Arthur Morgan‘ı oynuyoruz. Zamanının getirdiği imkanlar sebebiyle de oyunda yolculuk için yalnızca at ve at arabalarını kullanabiliyoruz. Silah çeşitliliğinin ise GTA 5’ten arta kalır bir tarafı yok.

GTA 5 Online

GTA 5 vs RDR 2 savaşında öncelikle yılların eskitemediği oyunun online içeriklerine bakalım. GTA 5 Online’da yapabileceklerinizin sınırı neredeyse yok. Hiçbir şey yapmasanız bile şehirde boş boş gezmek fikri hiç de fena değil. Ama biz yine de yapılabilecekleri şöyle bir listeleyelim:

İlk bakışta akla gelen içerikler bunlar olsa da, oyun modlanmaya açık olduğu için bir çok kişinin elinden çok keyifli modlar çıkıyor. Yıllardır güncellenmeye devam eden GTA 5 Online, günümüz için en çok içeriği vaat eden online oyunlardan bir tanesi.

RDR 2 Online

Peki Rockstar’ın gizli silahı RDR 2 Online bize neler sunuyor onlara bakalım. Oyunun online tarafının betadan çıkalı çok da uzun bir zaman geçmediğini şimdiden belirtelim.

RDR 2 Online Meslekler

Bounty Hunter (Ödül Avcısı)

Bu meslek sayesinde, tabelalarda bulunan Wanted posterlerinden dilediğiniz suçluyu seçerek ilerleme kaydediyorsunuz. Yakaladığınız suçluyu ölü ve ya diri geri getirmek sizin elinizde. Ancak tahmin ettiğiniz gibi ölü getirdiğiniz suçludan daha az ödül kazanırsınız.

Trader (Tüccar)

Bu meslek ile, kampınızda bulunan ve sizin için çalışan yardımcınız bir takım malzemeler ister. Bu malzemeler hayvan cesetleri, deriler vb. gibi parçalar. Tamamen kendi avcılık yeteneklerinizle topladığınız malzemeleri kampınıza getirerek işlenmesi emrini veriyorsunuz. Yeterli süre geçtikten sonra ise bu işlenmiş malzemeleri gene kendiniz müşteriye ulaştırıp paranızı alıyorsunuz.

Collector (Toplayıcı)

Haritamızda ara sıra karşımıza çıkan “Madam Nazaar” adlı kişiden başlayan bu meslek sayesinde haritanın her yerini keşfetme şansına erişiyorsunuz. Nazaar’dan satın aldığımız define haritaları sayesinde haritamızda görünen noktalara gidip araştırmalar yapmamız gerekiyor. Bu noktalarda bulduğumuz değerli eşya veya koleksiyon eşyalarını tekrar Nazaar’a getirip satarak ceplerimizi dolduruyoruz.

Moonshiner (Alkol Üreticiliği ve Bar Sahipliği)

İlk 3 mesleğin ardından ekstra bir güncellemeyle gelen Moonshiner mesleği ise büyük bir kesim tarafından en çok sevilen meslek. Hem bir barın sahibi oluyoruz hemde orada alkol üretip satışını yapıyoruz. Barımızı kısmende olsa zevkimize göre tasarlıyoruz. Paramız oldukça yaptığımız eklentilerle canlı müzik ve daha güzel bir ortam sağlayabiliyoruz. Bunların haricinde rakip Moonshiner kamplarını basarak silahlı çatışmalara girip işimizi genişletiyoruz. Ama işe para açısından baktığımızda Moonshiner’ın pek de para kazandırdığı söylenemez.


İlginizi Çekebilir: Özel: Logitech G513 Carbon, G502 Hero ve G432 İncelemesi! (Hediyeli Video)


Son Fikirler

GTA 5 vs RDR 2 savaşında şuan için kazanan pek tabii ki GTA 5. Ancak her oyunun bir gün sonu geliyor ve büyük şirketler para kazanmaya devam etmek istiyorlar. RDR 2’nin PC’ye de gelişiyle Rockstar Games RDR 2’ye yatırım yapmaya devam edecek gibi duruyor. Büyük potansiyel vaat eden RDR 2 Online için şimdiden kendinizi hazırlamanızı öneriyorum.

Dedikodular arasında, GTA 5’i GTA 5 yapan soygun görevlerinin RDR 2 için de geleceği var. Vahşi Batı’nın temasına uygun olarak tahminim, soygun görevlerinin karşımıza banka soygunu ve tren soygunları olarak geleceği. Böyle bir güncelleme kesinlikle online oyuncular için çok keyifli olacaktır.

Ancak şuan için RDR 2, PC kullanıcıları için teknik problemler yaşatmaya devam ediyor. Konsol oyuncuları içinse halen çözülememiş bir ‘server’ problemi söz konusu. Bu tip sıkıntılar zamanla aşılıp yatırıma devam edildikçe, RDR 2 Online çok zengin bir dünya ile, elimizin altındaki en keyifli online oyunlardan birisi olacaktır diye umuyorum.

Siz de bu oyunlar ve RDR 2 Online’ın geleceği hakkındaki fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi görmek isteriz. Ayrıca Turunculevye sosyal medya hesaplarını takip edip, tüm haberlerden anında haberdar olmak da sizin elinizde.

Exit mobile version