GTA: Vice City Google Play Üzerinden Kaldırıldı

GTA: The Trilogy - Definitive Edition'ın mobil versiyonu yakın gibi...

Rockstar Games tarafından GTA: Vice City Google Play üzerinden kaldırıldı. Serinin en başarılılarından birisi olan oyunun neden kaldırıldığı merak konusu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Hikayesi için Yeni İddialar Ortaya Çıktı


GTA serisinin en kaliteli oyunları arasında gösterilen GTA: Vice City, 2002 yılında PlayStation 2 için yayınlanmış ve şimdiye kadar 17.5 milyon adet satış yapmıştı. Ertesi yıl içerisinde de PC ve Xbox kullanıcılarıyla buluşmuştu.

Hikaye olarak hapishaneden çıktıktan sonra uyuşturucu anlaşmasında pusuya düşen Tommy Vercetti karakterinin rolüne bürünüp, bir yandan başımıza gelenlerin sorumlularını arar iken, bir yandan da şehirdeki diğer suç örgütlerinden güç alarak yavaş yavaş bir imparatorluk inşa ediyoruz.

1200x627-hadi-gamer-ipucu-sorusu-gta-vice-city-oyununun-bas-karakteri-kimdir-hadi-1930-yarismasi-1550758917922

GTA: Vice City Google Play Mağazasına Veda Etti

Bildiğiniz gibi bilgisayar ve ev konsolu versiyonlarının yanı sıra, 2012 yılında da Android ve iOS tabanlı mobil versiyonu ile de karşımıza çıkmıştı. Benzer bir başarıyı burada da gösteren oyun ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Öyle ki, Rockstar Games tarafından alınan sürpriz bir karar ile Google Play Store üzerinden kaldırıldı.

Halihazırda bir milyonu aşkın kullanıcı tarafından indirilmiş olan GTA: Vice City’nin kaldırılması, büyük bir şaşkınlık yarattı. Buna ek olarak, App Store üzerinden halen indirilebiliyor olması da işin bir diğer ilginç yanı diyebiliriz. Ancak yakın bir zamanda Apple mağazasından da kaldırılacağı tahmin ediliyor. Elbette teknik bir sorun yaşanmamış ise.

Şu an için Rockstar Games tarafından herhangi bir açıklama yapmış değil ama tahminler, yakında mobil cihazlar üzerinden de yayınlanacak olan GTA: The Trilogy – Definitive Edition dolayısı ile bu kaldırma hamlesinin geldiği yönünde.

Bildiğiniz gibi son yayınlanan üçleme paketi PC ve konsollar üzerinde hiç de olumlu geri dönüşler almamıştı. Halen düzeltme çalışmaları devam ederken, bakalım mobil cihazlar için çıkacak olan versiyonları nasıl bir performans sergileyecek?

Exit mobile version