GTA V PS5 ve Xbox Series Grafik Modları Detaylandırıldı

Rockstar Games merak edilen soruları cevapladı...

GTA V PS5 ve Xbox Series Grafik Modları Detaylandırıldı

Rockstar Games tarafından yapılan duyuru ile GTA V PS5 ve Xbox Series grafik modları detaylı açıklamalara kavuştu. Bunların yanı sıra, kayıt dosyanızı nasıl mevcut nesle taşıyabileceğinize dair önemli açıklamalarda da bulunuldu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Rockstar Games GTA 6 Hakkında Konuştu!


2013 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360 için satışa sunulmuş olan GTA V, PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarının ardından bu ay PlayStation 5 ve Xbox Series için de satışa sunulacak. 15 Mart 2022 Salı günü çıkışını gerçekleştirecek olan mevcut nesil versiyonu için 4K’ya kadar çözünürlük ve 60 FPS’ye kadar akıcılık desteğinin olacağı grafik modlarının yanı sıra, doku ve çizim mesafesi ve daha başka teknik geliştirmeler, HDR seçenekleri, Işın İzleme, SSD sayesinde hızlı yükleme süreleri, üç boyutlu ses ve PlayStation 5 kolunun sunduğu dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyici gibi desteklerin sunulacağı söylenmişti.

GTA V PS5 ve Xbox Series Grafik Modları Neler?

Rockstar Games tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, bizleri üç farklı grafik ayarı bekleyecek. Bunlardan ilki olan Fidelity, hem PlayStation 5 hem de Xbox Series X üzerinde Işın İzleme ve 30 FPS akıcılıkta gerçek 4K çözünürlük desteği sunacak. Bu durum Xbox Series S üzerinde ise 4K’ye yükseltilmiş çözünürlük ve 30 FPS ayarında olacak.

Performans moduna aldığınızda PlayStation 5 ve Xbox Series X 4K’ya yükseltilmiş çözünürlük ile 60 FPS akıcılığında oynayabilecek iken, Xbox Series S ise 1080p çözünürlükte 60 FPS verecel. Performans RT modunda ise ekstradan Işın İzleme teknolojisi devreye girecek.

Yukarıdaki grafik modlarından hangisini seçerseniz seçin, GTA 5 ve GTA Online oyunlarında hızlı yükleme süreleri, iyileştirilmiş nüfus ve trafik çeşitliliği, bitki örtüsü sıklığı, ışıklandırma, gölgeler, su yansımaları, keskinlik yumuşatma ve hareket bulanıklığı, patlamalar, ateş ve diğer efektler ile karşılaşacaksınız. PlayStation 5 versiyonunda ekstradan üç boyutlu ses ve DualSense kolu ile dokunsal geri bildirim ve dinamik direnç ve Xbox Series tarafında da boyutsal ses desteği olacak.

Rockstar Games tarafından yapılan açıklama ile GTA 5 ve GTA Online oyunlarının mevcut nesil versiyonları 8 Mart 2022 tarihinde ön-siparişe ve ön-yüklemeye açılacak.

GTA V Kayıt Dosyası Taşıma Nasıl Olacak?

Bir önceki nesil konsollardaki kayıtlarınızı PlayStation 5 ve Xbox Series tarafına taşımanız da mümkün olacak. Bir defalık sunulacak olan bu hakkınızı kullanabilmek için yapmanız gerekenler, oyunu platform tercihinize göre PlayStation 4 veya Xbox One üzerinde açmanız, Pause menüsünde iken Game sekmesine gitmeniz ve Upload Save Game seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Her bir platform için sadece bir kayıt dosyası depolanabiliyor iken, indirmek için doksan güne kadar süreniz olacak.

Eğer Rockstar Social hesabınız var ise, GTA Online oyununu yine platform tercihinize göre PlayStation 5 veya Xbox Series üzerine açarak kayıt dosyası taşınma işlemini tek seferde gerçekleştirebiliyorsunuz. Bahsi geçen kayıt dosyası, karakterinizi, paranızı, istatistiklerinizi, araçlarınızı, mülklerinizi, silahlarınız, kıyafetlerinizi ve sizin yarattığınız işleri kapsayacak. Bu işlemin tersini de yapabilmeniz mümkün. Ne var ki, satın aldığınız krediler sadece bir önceki nesilden mevcut nesle taşınabiliyor.

GTA Online oyununun bağımsız olarak da PlayStation 5 ve Xbox Series için satışa sunulacağını ve Sony konsoluna sahip olanların ilk üç ay boyunca ücretsiz olarak indirip, kütüphanelerinde saklayabileceklerini bir kez daha hatırlatalım.

Exit mobile version