GTA: The Trilogy PC’de Satıştan Kalktı (Güncelleme)

PC kullanıcıları hem üzgün hem de sinirliler...

GTA The Trilogy PC'de Satıştan Kalktı

Güncelleme: GTA: The Trilogy, Rockstar Launcher üzerinde yeniden aktif oldu. Konu ile ilgili olarak Rockstar Games tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

“Yaşanan sıkıntı için içtenlikle özür diliyoruz. İleriye dönük olarak, genel performansı iyileştirmek ve güncellemek için de çalışıyoruz. Biz bu sorunları çözerken, sabrı için herkese teşekkür etmeyi isteriz.”

***

Son yaşanan gelişme ile GTA: The Trilogy PC’de satıştan kalktı. Rocktar Games tarafından yapılan açıklama ile şu an için satın alınamayan oyunun ne zaman yeniden satışa sunulacağı ise merak konusu. Yaşanan gelişme ile ilgili detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA San Andreas Hileleri (PC) Tüm Liste


GTA: The Trilogy PC’de Satıştan Kalktı! Ne Zaman Dönecek?

Bildiğiniz gibi GTA III, GTA: San Andreas ve Vice City oyunlarının bulunduğu GTA: The Trilogy – Definitive Edition, 11 Kasım 2021 Perşembe günü satışa sunulmuştu. PC (Rockstar Launcher), PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One ve Xbox Series platformlarındaki oyuncular ile buluşan üçleme paketinin özellikle PC versiyonu, oyuncuların yoğun eleştirisine maruz kalmıştı. Öyle ki yağmur gibi bazı efektlerin normalinden fazla abartılı oluşu ve yaşanan performans sorunları, oyunların neredeyse oynanamaz hale gelmesine yol açıyordu. Son olarak yaşanan Rockstar Launcher uygulamasının çökme sorunu ise işin tuzu biberi olmuştu.

Şu an için Rockstar Launcher ile ilgili sorun büyük ölçüde ortadan kaldırılmış olsa da, zaman zaman birtakım sıkıntıların yaşandığı göze çarpıyor. Mesela bazı oyuncular, daha önceden satın aldıkları Grand Theft Auto V ve Max Payne 3 gibi oyunlarının kütüphanelerinde görünmediğini öne sürdüler.

Bahsi geçen çökme sorunu ile GTA: The Trilogy – Definitive Edition paketi de PC platformunda satıştan kaldırıldı. İşin ilginç olan yanı ise şu ki, halihazırda satın almış olanlar da oyunlarına erişim sağlayamıyorlar. Haliyle oyuncular para iadesi talebinde bulunmaya başladılar bile.

Bir süredir yaşananlar ile ilgili açıklama yapması beklenen Rockstar Games ise en nihayetinde kafadaki soru işaretlerini gideren açıklamayı yaptı. Resmi Rockstar Support Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamaya bakılırsa, GTA: The Trilogy – Definitive Edition paketinin uygun olmayan dosyalar içerdiğinden dolayı geçici olarak satın alınamayacak. Her ne kadar net bir açıklama yapılmamış olsa da, ortaya atılan bir iddiaya göre, uygun olmayan dosyaların, paketteki her bir oyun için kesilmiş içerik ve Rockstar North geliştiricilerinden mesajlar içeriyor olduğu söyleniyor.

Rockstar Games, şu an için üçleme paketinin ne zaman yeniden satışa sunulacağı ise belirsizliğini koruyor. Gelişmeleri takipte olacağız.

GTA: The Trilogy – Definitive Edition Sistem Gereksinimleri

En Düşük Sistem Gereksinimleri

Önerilen Sistem Gereksinimleri

Exit mobile version