GTA: San Andreas Unreal Engine 4 ile Geliştirilseydi

GTA: San Andreas Unreal Engine 4 ile geliştirilse nasıl görünürdü?

GTA: San Andreas Unreal Engine 4

GTA: San Andreas Unreal Engine 4 kullanılarak baştan aşağı yenilendi. Bir grup GTA hayranı tarafından yapılan uzun süreli geliştirme işinin ardından, oyunun haritası yeni oyun motoruna aktarıldı.

San Andreas, bugüne kadar piyasaya sürülmüş GTA oyunları arasında kuşkusuz en çok sevilenlerden bir tanesiydi. Bu kadar çok sevilmesine karşın kabul edebileceğimiz gibi oyun artık çok eskidi. Rockstar tarafında ise San Andreas ya da diğer oyunları yenileyerek tekrar çıkarma gibi bir çaba bugüne kadar görülmedi. Halbuki Vice City ya da San Andreas, son yıllarda çokça gördüğümüz Remastered furyasında en çok ilgi çekecek oyunlar olabilirlerdi.


İlginizi çekebilir: GTA San Andreas hileleri


Rockstar’ın eski oyunlarını yenileme niyeti olmadığını gören oyuncular ise kolları sıvadılar. Bir grup San Andreas hayranı, bir süre önce oyunun haritasını Unreal Engine üzerine taşımaya başladıklarını duyurmuşlardı. Birkaç gün önce yayınlanan videoyla ilk sonuçlar bizlere gösterildi.

GTA: San Andreas Unreal Engine 4 Modu

Santiago Ibarra, Fabian Álvarez ve Juan David Góngora isimli üç oyuncu, birkaç ay önce San Andreas üzerinde çalışmaya başlamışlardı. 2004 yılında yayınlanan oyunu tamamen Unreal Engine 4’e geçirmek üzere harekete geçen ekip, ilk videolarını yayınladılar.

Şimdilik sadece oyunun haritasını yeni oyun motoruna aktarmayı başaran üçlü, yaptıkları açıklamada amaçlarına ulaşmada henüz çok geride olduklarını belirttiler. Ekip, oynanabilir bir demo çıkarmak için harekete geçtiklerini ve asıl amaçlarının bu olduğunun altını tekrar çizdiler.


GTA San Andreas indir


Hemen yukarıda görebileceğiniz videoda, San Andreas’ın sadece binalarının ve önemli yerlerinin UE4’e aktarıldığını fark edebilirsiniz. Buna rağmen 16 yıl öne çıkan bir oyunu yeni nesil grafiklerde görmek, remaster projesinin ne kadar eğlenceli olabileceğini bizlere tekrar hatırlattı.

Ekip projenin ne zaman tam anlamıyla biteceğine dair fikirlerinin olmadığını dile getirdi. Hobi amacıyla geliştirilen modun, uzun yıllar alabileceği belirtilirken, yakın zaman sonra oynanabilir demo yayınlayabileceklerini düşünmediklerini aktardılar.


Peki, siz San Andreas’ın yeni oyun modu hakkında ne düşünüyorsunuz? Böyle bir remaster çıksa satın alıp oynar mısınız? Yorumlarınızı hemen aşağıda yer alan yorum bölümünden bizlere aktarabileceğiniz gibi Turuncu Levye Facebook grubunda da diğer oyuncularla fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version