GTA Remastered Trilogy Geliyor: GTA 3, San Andreas, Vice City

En sevilen GTA oyunları elden geçirilmiş versiyonları ile tekrar oyuncuların karşısına olacaklar.

GTA Remastered Trilogy hakkında dedikodular güçlenmeye başladı. Dün akşam itibarıyla Kotaku tarafından yapılan haberle birlikte Rockstar Games’in remaster projesi üzerinde çalıştığı neredeyse doğrulandı.

Rockstar, 90’lı yılların başından bu yana Grand Theft Auto serisi geliştiriyor. Son olarak 2013 yılında piyasaya sürülen GTA 5 ile karşımıza çıkan stüdyo, bir sonraki oyun için çalışmalara da başlamıştı.

GTA 5 sonrasında oyun dünyasına Red Dead Redemption 2 ile geri dönen Rockstar, bu sefer remaster projelerine atılma kararı verdi. Kotaku’nun şirket içinden aldığı bilgilere göre stüdyo, çoktan GTA 3 üzerindeki çalışmalarına başladı. Hatta bu projenin tutması durumunda, ilk Red Dead Redemption oyununu da elden geçirme düşüncesi oluşmaya başladı.

gta remastered trilogy - 1

GTA Remastered Trilogy Çıkmaya Çok Yakın

Aslında elden geçirme projesinin ipuçları çok önce ortaya çıkmıştı. Reddit başta olmak üzere pek çok farklı mecrada, GTA 3 ve genişleme paketlerinin tekrar gün yüzüne çıkacağı iddia edilmişti. Bu iddiaların ardından Rockstar North, ismi geçen oyunların grafik modlarını piyasadan kaldırmak adına harekete geçmişti. Mod üreticilerinden, grafik modlarını yayınlamaktan vazgeçmeleri yönünde uyarmıştı.

Son olarak GTA Online ve Red Dead Online’a yapılan güncelleme içerisinde, eski oyunlarda kullanılan şarkıların radyolara eklenebilecek hale getirildiği görülmüştü.

Tüm bu ibareler açıkça gösteriyordu ki; Rockstar Games, eski oyunlarını yenilemek için harekete geçmişti. Kotaku tarafından ulaşılan Rockstar çalışanları ise ilk ağızdan bu geliştirmeleri onayladılar.

Halihazırda şirketin Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto Vice City ve Grand Theft Auto San Andreas‘i yeniden piyasaya sürmeye hazırlandığı belirtildi. Geliştirmelerin Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirildiğinin altı çizildi. Ayrıca çalışanlar, oyunların eski ve yeni grafik modu olmak üzere oyunları iki farklı şekilde oynayabilecekleri aktarıldı.

Diablo 2’de gösterilen şekilde bir geliştirmenin içinde olan stüdyonun, tanıtımı ise yakın zaman sonra yapacağı düşünülüyor. Ayrıca bu üç oyunun satış rakamlarına göre Rockstar, Red Dead Redemption’ı da tekrar çıkarmak için harekete geçecek.


İlginizi Çekebilir: Red Dead Redemption Remastered İlk Bilgiler


GTA 3, San Andreas ve Vice City‘nin yenilenmiş hallerinin PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, PC, Stadia, Android ve iOS için piyasaya sürülmeye hazırlanılıyor. Yani oyunlar sadece konsol ve bilgisayarlar da değil; mobil platformlarda da elden geçirilmiş haliyle oynanabilecek.

Rockstar Games’in daha önce satın aldığı Rockstar Dundee’nin yenilenen sürümlerin ana geliştiricisi olmuş. Bu yenilenmiş sürümler konsollar için Ekim ve Kasım arasında çıkacağı, PC ve mobilin de 2022 yılına sarkacağı söyleniyor. Son olarak Rockstar Games’in Red Dead Redemption gibi diğer serilerin eski oyunlarını da yenilemeyi ancak bu kararı GTA remaster’larının başarısına göre alacakları belirtiliyor.

Exit mobile version