GTA Online Yeni Başlayanlar için Tavsiyeler

GTA Online oynarken nelere dikkat etmeli?

Epic Games ve Rockstar Games iş birliği ile ücretsiz olarak sunulan Grand Theft Auto V Premium Edition sürümünü kütüphanenize eklediyseniz ve cihazınıza kurduysanız GTA Online macerasına giriş yapmak için hazırsınız demektir. Bu sürüme özel olarak 1,000,000 dolar ile başlayacağınız GTA Online’a giriş yaparken dikkat etmeniz gereken bazı detayları sizler için derledik. İşte GTA Online yeni başlayanlar için tavsiyeler ve merak edilen detaylar!


İlginizi Çekebilir: GTA 5 En İyi 5 Easter Egg!


GTA Online Nedir, Neler Yapabilirsiniz?

GTA 5’in çıkışından bu yana oyuncuların severek oynadığı ve halen çok geniş bir oyuncu kitlesine sahip olan GTA Online, çok kısa bir şekilde GTA’nın çok oyunculu deneyimidir. Yaklaşık yedi yaşındaki bu oyunda birtakım araçlar, işletmeler ve etkinlikler bulunuyor ve açıkçası bu karmaşık yapısı nedeni ile öğrenmek için başlangıçta ciddi bir çaba harcamanız gerekebilir.

GTA Online Yeni Başlayanlar için Tavsiyeler

Giriş yaptığınız haritayı yirmi dokuz kişiye kadar çevrim içi oyuncu ile paylaşıyorsunuz. Tabii bu miktar, haritanın yoğunluğuna bağlı olarak genellikle daha düşük sayılarda oluyor. Burada belirli bir standartın olmadığını, hangi sunucu boş ise ona giriş yaptığınızı belirtelim. Yani bu oyuna sahip arkadaşlarınızla aynı sunucuya giriş yapabiliyor ya da onları kendi sunucunuza çağırabiliyorsunuz.

GTA Online Yeni Başlayanlar için Tavsiyeler Listesi

Az önce de değindiğim gibi oyuna giriş yaptığınızda oldukça karmaşık bir sisteme dahil olmuş olacaksınız. Bu nedenle adımlarınızı kritik bir şekilde atmalısınız ve bunun için de bazı tavsiyeler ihtiyacınız olabilir.


İlginizi Çekebilir: Sıradaki 3 Ücretsiz Epic Games Store Oyunu Sızdırıldı


1- Arkadaş Bulun

Evet, pek de önemli bir tavsiye gibi görünmeyebilir. Ancak oyun boyunca başarılı olmanın ve oyundan keyif alabilmenin kritik tarafı iyi anlaşabileceğiniz ve oyun oynamayı sevdiğiniz birilerini bulmaktır. Önce kendi çevrenizden başlayarak, eğer bulamazsanız oyun içinden birilerini arayın.

2- Deneyim Puanına Önem Verin

Oyun içerisinde satın alabileceğiniz bazı yerler ve araçlar, gidebileceğiniz mekanlar ve iletişim kurabileceğiniz kişiler deneyim puanı ile birlikte seviye atladığınızda kademeli olarak açılıyor. Bu nedenle oyunun başından itibaren deneyim puanı kasmaya önem verin.

3- GTA Online Yeni Başlayanlar için Tavsiyeler: Soygun Yapın

GTA Online içerisinde ciddi bir gelir kaynağı sunan soygunlar, temelde beş farklı seçeneğe ayrılıyor. Bunlara giriş yaptığınızda dört kişilik çevrim içi ekiple maceraya atılabiliyorsunuz. Bu nedenle birinci madde önem kazanırken, soygunlar 12. seviyede açıldığı için ikinci madde de önem kazanıyor.

4- Yabancılardan Uzak Kalabilirsiniz

Oyun içerisinde dolaşırken diğer oyuncuların size karışmasını istemiyorsanız ‘M’ tuşuna basıp pasif mod ayarlarını bulun ve pasif modu aktif hale getirin. Bu ayar, diğer çevrim içi oyuncuların size hasar vermesini engelleyecektir. Öte taraftan çok oyunculu etkinlikler sırasında bu modu kapatmanız gerektiğini unutmayın.

5- Ücretsiz Oyun içi Para Kampanyalarını Takip Edin

Rockstar Games oyuncu kitlesini aktif tutabilmek adına belirli aralıklarda oyuna giriş yapan tüm oyunculara oyun içi para veriyor. Örneğin bu yılın başında oyunu iki hafta boyunca iki defa açan herkese 2,000,000 dolar verdi. Bu para özellikle oyuna yeni başlayanlar tarafından çok işlevsel bir şekilde kullanılabilir. Benzer promosyonlardan haberdar olmak için şirketin sosyal medya hesaplarını ve takibi bizi takip etmeyi unutmayın.

6- Telefon Rehberinizi Karıştırmayı Unutmayın

Deneyim puanları ile seviye atladıktan sonra rehberinize yeni kişilerin eklendiğini göreceksiniz. Tabii bir de oyunun başından itibaren aktif olarak yer alan bazı yerler ve kişiler bulunuyor. Örneğin araba geçmeyen uzak bir yerde kaldıysanız ve arabanızın size getirilmesini istiyorsanız Mechanic’i aramanız yeterli olacaktır. Ya da bir taksi çağırabilirsiniz. Tabii tüm bunların ücretli olduğunu aklınızda tutun.

7- Ücretsiz Yerlere Göz Atın

Eğer Epic Games ile verilen sürüme sahipseniz ya da daha öncesinde GTA 5 Premium Edition aldıysanız bazı araçların, mekanların ve kıyafetlerin sizler için halihazırda açık olduğunu göreceksiniz. Burada dikkat etmeniz gereken detay, bazı alanların açılmasında yine deneyim puanının önemli olduğudur. Telefonunuzdan internete girin ve sekmeleri iyice kurcalayın. Bu sayede ücretsiz olan yerlere sahip olabilirsiniz.

8- GTA Online Yeni Başlayanlar için Tavsiyeler Listesi Okuyun

GTA’nın hikaye modunda yer alan pek çok aktivite ve etkinlik, çevrim içi sürümde de yer alıyor. Bunlara arkadaşlarınızla birlikte katılmak alacağınız keyfi çok daha üst düzeye çıkarabilir.


İlginizi Çekebilir: Yeni GTA 5 Grafik Modu Gözleri Kamaştırıyor


Peki siz GTA Online hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin yeni başlayanlar için verebilecek tavsiyeleriniz var mı? Görüşlerinizi hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version