GTA 6’yı Sızdıran Korsan, Take-Two’ya Anlaşma Teklif Etmiş

Bakalım şirketten bu talebe ne cevap gelecek?

Yaşanan yeni gelişmeye göre GTA 6’yı sızdıran korsan, Take-Two Interactive şirketi ile anlaşma yoluna gitmek istiyor. Aksi durumda, skandalın boyutu biraz daha büyüyecekmiş gibi görünüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Sızıntıları ile Yeni Detaylar Ortaya Çıkıyor


Dün patlayan bombanın ardından, oyun dünyası GTA 6 sızıntıları ile çalkalanıyor. İlk olarak, geliştirilmenin erken safhasından alınan ekran görüntülerinin ve oynanış videolarının iç içe olduğu doksandan fazla paylaşım yapılmıştı. Bunun üzerinden çok geçmeden oyun içi etkinlikler, silahlar, araçlar, eşyalar, iç mekanlar, oynanış özellikleri ve daha birçok bilginin ortaya çıktığı ikinci bir büyük sızıntı daha yaşanmıştı.

Bir yandan oyun sektöründeki diğer geliştirici ve yayıncılardan destek mesajları gelmeye devam eder iken, Take-Two Interactive de GTA 6 oyununa dair sızan her şeyin kaldırılması ile mücadele ediyor.

Bunun bu zamana kadar yaşanan sızıntı skandallarının en büyüklerinden bir tanesi olması bir yana dursun, hem şirket hem de biz oyuncular için epey kötü bir geri dönüşünün olacağına şüphe yok. Bununla birlikte, bu haberimizde de sizler ile paylaşacağımız yeni bir gelişme ile bilgisayar korsanının da durmayacağını anlamış olduk.

Bildiğiniz gibi dün sızdırılan videolar, belirtilene göre GTA 5 ve GTA 6 oyunlarının kaynak kodları ve varlıkları ile çalışan Grand Theft Auto 6 oyununun test versiyonundan alınmış olduğu söylenmişti. Bu da zaten kodların bilgisayar korsanının elinde olduğunu belgeliyordu. Olayların biraz daha kötüleştiği kısım da zaten burada başlıyor. Bilgisayar korsanı, elindeki kodların on bin kadarını sızdırmış. Her ne kadar bu kodlar kısa sürede telif uyarısı ile kaldırılmış olsa da, öncesinde sayısız kişinin eline geçtiğini bilmek için dahi olmaya gerek yok. Diğer bir deyiş ile sızıntının çapı düşünülenden çok daha büyük boyutlara ulaştı.

l-intro-1663523802

GTA 6’yı Sızdıran Korsan, Take-Two ile Anlaşma İsteğinde

Önceden on bin satırı sızdırmış olan bilgisayar korsanı, elinde kalanlar üzerinden Take-Two Interactive ile anlaşma yapma amacındaymış. Bu noktada, şirketin alacağı aksiyonun yönü büyük bir merak konusu oldu. Eğer anlaşma sağlanamaz ise, elde kalan ve sızdırılanlara göre çok daha büyük miktarda olan kodların Cyberpunk 2077 vakasında olduğu gibi satışa sunulması kaçınılmaz olabilir.

Önümüzdeki günlerde ne tür gelişmelerin bizleri beklediğini bilmiyoruz, ama hem GTA 6 oyununun ertelenmesi gündeme gelecek iken geliştirici ekipler açısından yeni ve çok katı kuralların alınacağı düşünülüyor. Bakalım bizleri nasıl günler bekliyor? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version