GTA 6 Vice City İddialarını Güçlendirecek Keşif

GTA 6 Vice City haritasında geçecek iddiaları gittikçe güçlenmeye devam ediyor.

GTA 6 Vice City birlikteliği hakkında bugün iddialar ortaya atıldı. GTA Online için hazırlanan yeni DLC paketini karıştıran bazı oyuncular, bir sonraki oyuna dair bilgiler elde ettiklerini dile getirdiler.

GTA 5, PS3 ve Xbox 360 için 2013 yılında piyasaya sürülmüştü. Çıktığı andan itibaren satış rekorları kırmaya başlayan yapım, Rockstar Games’e milyarlarca dolar kazandırmasını bilmişti. Çıkışının üzerinden neredeyse yedi yıl geçmişken, GTA 5 hala milyonlarca kişi tarafından oynanmaya devam ediliyordu.

Rockstar ise oyunculara yeni içerikler sunmak ve onları oyunda tutabilmek adına çeşitli ücretsiz DLC paketleri çıkarıyordu. GTA Online çıktığından bu yana DLC paketlerini eksik etmeyen şirketin, GTA 5 için yeni bir paketi daha hazırlamakta olduğu daha öne gündeme gelmişti.


İlginizi çekebilir: GTA 6 bir GTA 5 etkisi yaratabilecek mi? Düşüncelerimiz


Adı henüz belli olmayan pakete eriştiğini dile getiren bir Reddit kullanıcısı, paketin içerisinde yer alan bir oyun haritası görselini paylaştı. GTA 5 ile alakası olmadığına oldukça emin olunabilecek harita, daha çok Amerika Birleşik Devletleri haritasının küçültülmüş haliydi. Buradan hareketle haritayı paylaşan oyuncu Vice City detayına dikkat çekti.

gta-6-vice-city-haritası-doğu-abd-gta 6 map usa

GTA 6 Vice City iddiaları gerçek mi oluyor?

Hemen yukarıda gördüğünüz görselde fark edeceğiniz üzere, DLC’de yer alacağı söylenen harita GTA 5 ile pek alakalı görünmüyor. Harita en dikkat çeken detay ise sağ üstte yer alan göl. ABD’nin Kuzeyinde yer alan Michigan Gölü’ne oldukça benzeyen bu gölün yanı sıra, haritanın hemen sağ alt tarafında ise Florida Yardımadası’na benzer bir şekil bulunuyor.

Bu şekillerden hareketle GTA 6 haritasının DLC içerisine yerleştirilmiş olabileceğini aktaran Reddit kullanıcısı, görseldeki mekanın direkt olarak Doğu ABD olduğunu söyledi. Vice City’nin Miami kentinden hareketle hazırlandığını düşünürsek, GTA 6 ve Vice City birlikteliğinin mümkün olabileceği dile getirilenler arasında yerini aldı.

GTA 6 haritası hakkında daha önce ortaya atılan iddialarda Londra, Tokyo, Güney Amerika ve Güney ABD bölgelerinin isimleri geçmişti. Rockstar’dan bir ekibin Tokyo’yu gezmesi bu iddiaların çıkış noktası olurken, ilk GTA oyunlarının Londra’da geçmesi ise bir başka dayanak noktasıydı.

Güney Amerika iddiaları ise Narcos dizisinin çok izlenmesinden sonra ortaya çıkmıştı. Bu sebeple çok konuşulan bir mekanın GTA ile ilişkilendirilmesi olarak çok dikkat edilmemişti.


GTA 5 Hileleri


Harita konusunda en az konuşulan detaylardan bir tanesi ise Güney ABD olmuştu. Mafia 3 benzeri bir atmosferin oyuna farklılık getirebileceğini söyleyen oyuncular, bunun mümkün olduğunu aktarmışlardı. Paylaşılan haritada Güney ABD’nin de yer alması, bu iddiaların bir başka desteği olarak bugün itibarıyla önümüze çıkmış oldu.

Exit mobile version