GTA 6 Sızıntılarının Sorumlusu Tutuklanmış Olabilir!

Şüphelinin Lapsus$ ile bağlantılı olduğu düşünülüyor...

Yaşanan yeni bir gelişmeye göre, GTA 6 sızıntılarının sorumlusu olan kişi Londra Polis Teşkilatı tarafından yakalanmış olabilir. Şimdilik net bir açıklama yapılmamış iken, gelişmeleri takipte olacağız. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Rockstar Games, GTA 6 Sızıntıları Sonrası Açıklamada Bulundu


Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz Pazar günü patlak veren GTA 6 sızıntısı olayı ile son zamanların en büyük bombası patlamıştı. GTA 5 ve GTA 6 kaynak kodlarının beraberinde sürüsüne bereket video ile çalındığını, sonrasında ise bahsi geçen videolar, beraberinde oyun içi etkinlikler, silah, eşya, araç ve iç mekanlar dahil birçok detay ortaya dökülmüştü.

Dahası ise şüpheli kişi, çaldığı kodların on bin satırlık kısmını sızdırmış, GTA 5 ile ilgili olanları satışa çıkartmıştı. Elindeki büyük kısım için ise Take-Two Interactive ve Rockstar Games ile anlaşmayı istediğini belirtmişti. Aksi takdirde, elindeki her şeyi internete süreceğini de sözlerine eklemişti. Yaşanan olayın büyümesi ile işin içine FBI’ın da girmesinin ardından, bugün yaşanan gelişme ile şüpheli kişinin tutuklanmış olabileceği söyleniyor.

gta-6-yeni-yapay-zeka-npc

GTA 6 Sızıntılarının Sorumlusu Yakalandı Mı?

Yakın bir zaman önce BBC tarafından paylaşılan habere göre, Londra Polis Teşkilatı tarafından Oxfordshire kontluğunda on yedi yaşındaki bir kişinin Birleşik Krallık Ulusal Siber Suçlar Birimi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yakalandığı öne sürüldü. Bu haber, daha sonradan Londra Polis Teşkilatı tarafından Twitter üzerinden paylaşılan bilgi ile haber doğrulanmış oldu.

Her ne kadar şüpheli kişi şu anda sorgulanmakta olduğu için herhangi bir bilgi paylaşılmaz iken, Telegram aracılığı ile organize olan Lapsus$ isimli bir grup ile bağlantılı olduğundan şüpheleniliyor.

Bu haftanın başlarında açıklama yapmış olan Uber, bahsi geçen grubun, geçtiğimiz hafta içinde sistemlerine sızan grup ile aynı olduğuna inandığını söylemişti. Lapsus$, aynı zamanda Microsoft, Samsung ve Cisco isimli büyük şirketlerin sistemlerine de sızmayı denemişti.

Exit mobile version