GTA 6 Oyunu Yeni Bir GTA 5 Etkisi Yaratabilecek mi?

Abi GTA 6 açar mı sorusuna hazır olun...

GTA 6 oyunu ile alakalı sızıntı haberinden sonra akla yeni yeni sorular gelmeye başladı bile. GTA Vice City’den bu yana geliştirdiği her oyunla piyasayı alt üst eden Rockstar Games için şimdiki hedef GTA 6.

Her yeni GTA oyunu ile beklentiyi daha da arttırmayı başaran şirket, gene hepimizi heyecanlandıran bir oyunu geliştirmeye devam ediyor. Ama akla gelen en önemli sorulardan birisi GTA 5’in yakaladığı başarıyı yeni GTA oyunu da yakalayabilecek mi? Bu makalede sizlere derinlemesine bir inceleme ile bu konudan bahsedeceğiz.


İlginizi Çekebilir: Bu Sefer Kesin Olabilir: GTA 6 Çıkış Tarihi Sızdırıldı!


gta 5 michael trevor franklin

GTA 6 Oyunu, GTA 5 Kadar Başarılı Olabilir mi?

Bu karşılaştırmanın ayrıntılarına geçmeden önce kısaca bir kaç bilgiyi sizinle paylaşayım.

GTA 5, 2013 yılında çıkışından bu yana 7 yılda tam 110 Milyon kopya sattı. Hikaye modu ile bir çok oyuncuyu mutlu etse de, bir kısım oyuncu tarafından GTA 4 ve San Andreas’ın çok çok gerisine konuldu. Ancak GTA 5, Online altyapısı ve online sunduğu içeriklerle tam bir devrim yarattı. Milyonlarca oyuncuyu başına kitleyen GTA 5 Online, bu başarının en büyük sebebi. 

Ben de yazının devamında ayrıntılara geçtiğimde, GTA 6’nın online içerik olarak kullanıcılara neler sunabileceği ile alakalı fikirlerimi sizlere belirteceğim. Şimdi sözü fazla uzatmadan yeni GTA oyunu ile ilgili beklentilerimize ve karşılaştırmalara geçelim.

Çıkış Yapacağı Platform

Rockstar Games’in, geliştirdiği oyunu PClerden önce konsollara çıkartma taktiği yıllardır şirketi mutlu ediyor. Oyunu yaklaşık 1.5 yıl kadar konsollarda oynayan oyuncular, bu sürenin ardından daha yüksek grafikler ve yeni kontrolcüleriyle oynamak isteyip tekrardan oyunu satın alıyorlar. Ben de dahil olmak üzere oyuna hem PC’de hem konsolda para veren milyonlarca insan var.

Bu yaklaşım ile baktığımızda yeni GTA için de öngördüğümüz şey çok basit. GTA 6 ilk olarak PS 4/5 ve XBOX konsollarına çıkış yapacak. Bu açıdan bakıldığında GTA 6 beklenen başarıyı gösterdiği taktirde, bir çok oyuncu tarafından 2 ayrı platforma da satın alınmaya devam edip başarısını katlayacaktır.

GTA 6 Sistem Gereksinimleri

Oyuncular herhangi ekstra parçaya gerek duymadan GTA 6’yı konsollarında oynadıktan sonra, PC’de oynamak isteyenler için yüksek performanslı parçalar gerekmeye başlayacak. Çıkan her GTA oyununda olduğu gibi bu oyunda da makinelerimiz çok zorlanıp, bize upgrade yapma zorunluluğu hissettirebilir.

Ancak bu gidişat, GTA 6 ile biraz daha kolaylaşabilir. Günümüzde dahi bulut servislerinden oyun oynama yaygınlaşmaya başladı. Bu süreç aynı hızda devam ederse yeni GTA’yı oynayabilmemiz için işler kolaylaşabilir.

Bu durum da ekstra olarak GTA 6’nın başarı sağlamasına katkıda bulunacaktır. Özellikle ülkemiz ve çevresinde bağlantı kaliteleri arttığı taktirde, GTA ve benzeri kalitedeki oyunlar daha çok oyuncu bulacaktır.

Online Gereklilikler

Henüz GTA 6 nasıl bir temaya sahip olacak bunu bilmiyoruz. Ancak oyunun adında geçen ‘Theft’ kelimesinden ötürü, bir şeyleri çalmak üzerine kurulu yapı devam edecektir. İşte bu durum da bize online altyapı ile alakalı bir takım ipuçları veriyor.

GTA 5 Online, oyuncuları kendine en çok ‘heist’ görevleri ile çekti. Ayrıca Red Dead Redemption 2 Online‘da bulunan, online görevler içindeki hırsızlık görevleri de oyuncuları cezbetti. İşte tam da bu yüzden GTA 6’da bulunması öngörülen en büyük içerik ‘soygunlar’ olacaktır.

GTA 5 ile bunu çok iyi başaran Rockstar, GTA 6’da soygun görevlerinin üzerine daha çok düşüp, oyuncuları saatlerce online oynamaya itecektir. Ayrıca online yapının içinde bulunan, yarışlar, silah oyunları vb. içeriklerle de online oyun oynama saatimizi çok arttıracaktır.

Ancak bu yeterli mi? Tabii ki değil. Rockstar Games kesinlikle GTA 6 ile herkesi kendine bağlayacak bir oyun modunu yeni oyununa eklemeyi düşünecektir. Çünkü biz oyuncuların yıllardır oynadığı modları, yalnızca daha iyi animasyonlarla ve görsellerle oynamak istiyor olması gibi bir durum söz konusu değil. Yeni modlar üzerine çalıştığına emin olduğum Rockstar, GTA 6 ile herkesi cezbeden bir mod getirirse, GTA 5’i geride bırakması hiçte zor gözükmüyor.


İlginizi Çekebilir: GTA 5 Online vs RDR 2 Online! Hangisi Daha İyi?


İçerik Üreticileri ve Modlar

Bir çoğumuz hatırlayacaktır ki 2013 yılında GTA 5 piyasaya sürüldüğünde, Youtube ve Twitch GTA 5 içeriklerinden geçilmiyordu. Ayrıca sonradan eklenen modlar ile GTA 5 yıllarca krallığını sürdürdü.

GTA 6 ile de oyunculara mod yapma imkanı sunulacağından şüphe yok. Ayrıca bir çok yayıncıya paralar dökülüp oyunlarının reklamını yaptıracakları aşikar. Yani GTA 6 çıkışıyla birlikte bu tip mecralarda uzun süre GTA 6 ile baş başa kalacağız.

Bu durumlar da otomatik olarak oyunun daha fazla kişiye ulaşması ve başarı elde etmesi demek. Bu tip mecraları çok iyi kullanan Rockstar, GTA 6 için de bütün muslukları açacaktır.

Sizler de GTA 6 oyunu ile alakalı fikirlerinizi hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Instagram sayfalarımızı takip ederek, oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version