GTA 6 Oynanış Süresi ile İlgili İddia

Dying Light 2'ye selam olsun...

GTA 6 Oynanış Süresi ile İlgili İddia

GTA 6 oynanış süresi ve geçeceği şehirler hakkında, sektörün önemli bir isminden dikkat çeken bir iddia geldi. Rockstar Games bizlere yeni GTA oyununda neler sunacak? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 5 Yeni Nesil Güncellemesinin Fiyatları Belli Oldu


Oyun sektöründe hakkında en çok iddia ve söylenti duyduğumuz ve sızıntıları ile karşılaştığımız oyunlardan bir tanesi de hiç şüphesiz ki GTA 6. Yakın bir zaman öncesine kadar geçeceği şehirden tutun da ana karakterimize ve çıkış tarihine kadar birçok şey yazılmış ve çizilmişti. Mesela Vice City haritasının modern bir versiyonunun kullanılacağı oyunun 2025 yılında bizlerle olacağı söylenmişti. Bununla birlikte Dan Houser ayrılı sonrasında işlerin pek de yolunda gitmediğine dair bir iddiada da bulunulmuştu.

Tüm bu gelişmelerinden ardından sessizliğini bozan Rockstar Games, Rockstar Newswire üzerinden yaptığı açıklama ile oyunun aktif geliştirilme sürecinin gayet iyi gittiğini ve zamanı geldiğinde daha fazlasının bizlerle paylaşılacağını dile getirmişti.

Şu an için elimizde yeni bir resmi bilgi olmasa da, iddialar gelmeye de devam ediyor. Wedbush Securities analisti ve oldukça uzun zamandır bu sektörde olan Michael Pachter, SIFTD Games Youtube kanalı üzerinden yayınlanan videoda birtakım açıklamalarda bulundu.

GTA 6 Oynanış Süresi 500 Saat Olacak İddiası

Pachter tarafından söylenene göre GTA 6, esasen 2014 yılından beri geliştiriliyormuş. İlk olarak hikayesinin üzerinde durulmuş iken 2015 yılı itibarıyla da kodlaması ile ilgilenilmeye başlanmış. Rockstar Games şirketinin benzersiz bir içerik oluşturmak üzerine yoğunlaşmış olduğunu söyleyen ünlü analist, bunun uzun bir zaman alacağını da sözlerine ekliyor. Nedeni ise, çıkarttığı sonuca göre senaryosunun tek bir şehirde değil de Avrupa, Londra, Liberty City, San Andreas ve Vice City olmak üzere beş farklı haritada geçecek olmasıymış. Bu haritalarda herhangi bir yere gidebilecek olup da bizi tüm bu yerlere götürecek görevlerimiz olacakmış. Buna bağlı olarak oyunun çıkışına kadar dört yüz ya da beş yüz saatlik bir oynanış süresinin sunulacağını da söylüyor, Wedbush Securities analisti Michael Pacther.

Pacther tarafından söylenen oynanış süresi tabii ki ana senaryoyu kapsamayacaktır. Oyunda size sunulacak olan aktiviteler de işin içine katıldığında GTA 6’nın başında geçireceğiniz zaman olacaktır. Elbette için içine çevrimiçi deneyim girdiğinde, bu sürenin çok daha uzayacağına şüphe yok.

Henüz Rockstar Games şirketi tarafından yeni GTA ile ilgili resmi detaylar açıklanmadığı için, bu haberimizde söylenenleri de iddia olarak bir kenarda tutmakta fayda var. Ancak ünlü analistin 2000’li yıllardan bu yana oyun sektöründe olduğunu hesaba katacak olursak, aktardıklarını aklımızın bir köşesinde tutabiliriz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version