GTA 6 Geliştirme Aşaması Başladı! Bu Sefer Resmi Açıklama

GTA 6 geliştirme aşaması ile ışık artık çok uzakta değil....

GTA 5’in çıkışının ardından 7 yıl geçti ve hâlen oyuncular tarafından sevilip oynansa da oyuncuların eski heyecanı kalmadığı açıkça ortada. Oyuncuların büyük bir kısmı artık yeni bir GTA oyunu istiyor, Rockstar bu konu hakkında güzel haberler var. GTA 6 geliştirme aşaması başladı bilgisi resmi olarak doğrulandı


Benzer İçerik: GTA 6 Vice City İddialarını Güçlendirecek Keşif


GTA 6 geliştirme aşaması sürüyor

Rockstar’dan gelen bilgilerin daha sürecin çokta başı olsa oyunun geliştirildiği bilgileri geliyordu ancak artık bu haberler sızıntı değil kesin GTA 6 geliştirilmeye başladı. Bu güzel haber GTA VI’in ilk resmi bilgilerini tüm dünyaya aktaran Kotaku’dan Jason Screirer oldu. Rockstar ile görüşen Screirer, oyunun geliştirilmeye başladığını ilk ağızdan doğruladı.

Jason Screirer, yazısında Rockstar Games’in sıradaki projesinin GTA 6 olduğunu doğruladı. Screirer’ın  yayınladığı rapora göre oyun henüz geliştirme sürecinin ilk evrelerinde bulunuyor ve yayınlanmasına daha çok var.

Jason Screirer’ın yazısında ki bir diğer konu ise çalışma şartları. Red Dead Redemption 2’nin geliştirme sürecinde Rockstar çalışanlarının haftada 60 saatten fazla mesailer yaptığı ortaya çıkmıştı. Hatta şirketin kurucularından olan Dan Houser, kendisininde bulunduğu yazar ekibinin oyunu tamamlamak için haftada 100 saat çalıştığını söyledi.

Screirer’ın aktardıklarına göre GTA 6, Rockstar diğer oyunlarına göre biraz daha küçük ölçekli olabilir. Yeni oyunun çıkışını gerçekleştirdikten sonra ki süreçte güncellemeler ile genişleyebileceğini aktardı. Rockstar aslında bu yöntemi GTA Online ve RDR Online için halihazırda kullanmakta. Rockstar, bu yöntemi kullanmasının sebebi hem oyunları güncel tutmak hemde oyunun oyuncular ile buluşma süresinin kısalmasını hedeflemekte.

GTA 6 geliştirme aşaması başladı

Geliştirme süreci beklenenden uzun olabilir

Sonuç olarak sürecin daha başında olduğumuzu tekrardan hatırlamamızda fayda var. Dan Houser’ın şirketten ayrılmasından sonra Rockstar’da artık işlerin eskisi gibi yürümeyeceğinide tahmin edebiliyoruz. GTA 6 geliştirme aşamasının her noktasında birçok değişik olacaktır.

Rockstar bu yeni dönemde çalışanları üzerindeki yükü azaltmak istediği birçok kaynaktan doğrulandığı için oyunun yapım aşamasının diğer oyunlara göre daha uzun sürme olasılığının çok mümkün olduğunu belirtmeliyiz.

Yaklaşık 1 ay önce, Take-Two CEO’su Strauss H. Zelnick, “Her yıl yeni bir oyun yayınlama gücünde hiçbir zaman olmadık ve planlarımızı buna göre yapmadık.” demişti.  Açıklamalarına devam eden Zelnick, “Mümkün olan en mükemmel ürünleri ortaya çıkarmaya çalıştığımızdan, sürekli yeni ürünleri piyasaya sürmemiz olası görünmüyor.” ifadelerini kullanmıştı.


 

Exit mobile version