GTA 6 Bütçesi ile Rekor Kırabilir

En pahalı oyunlardan birisi olacak gibi...

GTA 6 Bütçesi ile Rekor Kırabilir

Ortaya atılan yeni bir iddiaya bakılırsa, GTA 6 bütçesi ile de adından epey söz ettirebilir. Yayıncı Take-Two Interactive, kesenin ağzını sonuna kadar açmış gibi görünüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Duyuru Zamanı Ortaya Çıkmış Olabilir


Her ne kadar hakkında pek çok iddia ve sızıntı haberini sizinle paylaşıyor olsak da, Rocksta Games ve Take-Two Interactive tarafından yapılan resmi yeni bir açıklama olmadığı için, GTA 6 bizler açısından tam bir gizem diyebiliriz.

Geçmişte hangi şehirde geçeceğine, Vice City’ye geri döneceğimize ve yöneteceğimiz karakterlere dair pek çok söylem duymuştuk. Ancak Eylül ayı içerisinde yaşanan büyük sızıntı skandalına bağlı olarak, Jason ve Lucia olmak üzere iki ana karakteri yönetecek olabiliriz. Hikaye açısından da Vice City ve Malibu Club geri dönecek iken, Port Gellhorn adında yeni bir bölgede geçecek gibi görünüyor. Elbette bu gibi detayları, resmi duyuru geldiğinde tam anlamıyla öğrenmiş olacağız.

Hatırlayacağınız üzere yakın bir zaman önce sizinle paylaştığımız haberimizde de aktardığımız üzere, oyunun 17 Mayıs 2023 öncesinde duyurulacağı ve bu tarihte düzenlenecek olan Take-Two Interactive finansal konferansı sırasında da ek detaylar öğreneceğimiz iddia edilmişti. Şimdi ise oyunun bütçe açısından rekora imza atabileceği söyleniyor.

GTA 6 Bütçesi ile En Pahalı Oyunlardan Birisi Olabilir

INTER isimli bir Youtube içeriği üreticisi, yaptığı bir analiz ile ilgili olarak yeni bir video paylaştı. Geliştirilme süreci ve bütçeye değinilen videoda, çeşitli sızıntılara dayanılarak söylenene göre, 2024 yılında çıkması beklenen oyun için ayrılan bütçe bir milyar doları aşabilirmiş. Bunun iki yüz elli milyon doları oyunun kendisine ayrılmış iken, geri kalanı ise pazarlama, dağıtım ve ek giderlere ayrılmış. Bütçenin büyük miktarının pazarlamaya ve reklamlara ayrılmasına bakılırsa, çıktığı yıla damga vurması kaçınılmaz olacak iken en az GTA 5 kadar uzun ömürlü bir oyun bekleyebiliriz.

Exit mobile version