GTA 6’nın 2024 Yılında Çıkacağı Kesinleşti Diyebiliriz

Ayrıca yeni bir GTA Online da gelecek gibi...

Take-Two Interactive tarafından yayınlanan finansal rapor ile GTA 6’nın 2024 yılında çıkacağı büyük ölçüde kesinleşti diyebiliriz. Ayrıca GTA 5 ve RDR 2 oyunlarının da güncel satış rakamları ortaya çıktı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Bütçesi ile Rekor Kırabilir


GTA, oyun dünyasının en değerli markalarından birisi ve halihazırda da yeni oyun için çalışmalar tam gaz devam ediyor. Şu an için resmi detayları bilmiyoruz, ama Rockstar Games yine uzun yıllar ilgi odağında olacak bir GTA 6 ile karşımıza çıkacaktır. Buna şüphe yok. Diğer yandan, güncel oyun için destek de asgari ölçüde devam ediyor.

Beklenen finansal raporunu yayınlayan Take-Two Interactive, güncel GTA oyununun geride bıraktığımız çeyrekte beş milyon birim satışı daha gerçekleştirerek yüz seksen milyon barajını geride bıraktığını duyurdu. Bu rakamlar ile genel olarak GTA serisinin dört yüz milyondan fazla sattığı da açıklandı.

Diğer yandan, Rockstar Games şirketinin bir diğer eseri olan Red Dead Redemption 2 ise güncel olarak elli üç milyon satış gerçekleştirmiş. Red Dead Redemption oyunlarının dünya genelindeki toplam satış rakamı ise böylece yetmiş beş milyonu geçmiş oldu.

GTA 6 Bütçesi ile Rekor Kırabilir

GTA 6’nın 2024 Yılında Çıkacağı Dolaylı Yoldan Onaylandı

Yayınladığı basın bildirisinde bizleri heyecanlandıracak bir detaya da yer veren Take-Two Interactive tarafından 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla başlayacak olan 2025 finansal yılında birkaç çığır açacak yapım da satışa sunulacakmış. Her ne kadar doğrudan bir isim anılmamış olsa da, ‘birkaç çığır açacak yapım’ arasında büyük ihtimalle GTA 6 da bulunuyor.

“2025 finansal yılı, şirketimiz için sabırsızlıkla beklenen bir yıl. Son birkaç yılda, şirketimizi daha da büyük başarı seviyesine çıkartacağına inandığımız inanılmaz derecede güçlü proje hattı için kuruluşumuzu hazırlıyorduk.

2025 finansal yılında, sektörümüzde yeni standartları belirleyeceğine inandığımız birkaç çığır açacak yapımı satışa sunarak ve bize sekiz milyar dolardan net gelir ve bir milyar dolardan fazla tashih edilmiş sınırlamasız nakit akışını çalıştırarak bu yeni bir çağa girmeyi bekliyoruz. Bu ivmeyi 2026 finansal yılında ve ötesinde faaliyet sonuçlarında ek büyüme sağlayarak sürdürmeyi bekliyoruz.”

Take-Two Interactive şirketinin ivmesini 2026 finansal yılına taşımayı beklemesine bakılırsa, GTA 6 ile oyunculara sunulacak ve büyük pay sahibi olacak yeni bir GTA Online bekleyebiliriz.

Exit mobile version