GTA 5 ve GTA 6 Karşılaştırması: Grafiksel Gelişim Ne Seviyede?

Sizce nasıl görünüyor?

GTA 5 ve GTA 6 Karşılaştırması Grafiksel Gelişim Ne Seviyede

Dün yayınlanan ilk GTA 6 fragmanının etkileri sürüyor. Bir yandan beğeni ve izlenme rekorları kırılır iken, bir yandan da tekrar tekrar izleyen oyuncular ise detayları yakalamaya çalışıyorlar. Tüm bunlardan ayrı olarak, bir GTA 5 ve GTA 6 karşılaştırması yapıldı. Bu video ile aradan geçen zaman zarfında yaşanan grafiksel sıçrayışın ne seviyede olduğu da gözler önüne serildi.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Fragmanı Rekor Etkileşim Aldı


Karşılaştırma videoları ile tanıdığımız Cycu1 isimli kullanıcı tarafından yayınlanan GTA 5 ve GTA 6 karşılaştırması videosu, son oyunun azami grafik ayarlarında 4K çözünürlükte çalışır halinden benzer sahnelerin alınması ile hazırlanmış.

GTA 5 ve GTA 6 Karşılaştırması Videosu

Sizin de gördüğünüz üzere, grafiksel kalite, ışıklandırma, yapay zeka karakteri yoğunluğu ve daha pek çok açıdan GTA 5 ile kıyasla büyük bir fark var. Gerçi aradan geçen zamanda böylesi bir gelişimin yaşanması, beklenebilecek bir şey diyebiliriz.

Bildiğiniz gibi piyasadaki güncel GTA oyunu, çok çeşitli grafik modlarının kullanılması ile göze orijinal halinden çok daha güzel görünür hale geliyor. Ancak GeForce RTX 4090 ekran kartlı bir bilgisayar üzerinde oynarken dahi teknik sorunların yaşandığı oluyordu. Her şey bir yana, GTA 5 oyununun PC versiyonu o kadar modalamaya rağmen GTA 6 ile karşılaştırıldığında yeterli seviyeye ulaşamıyor.

Son olarak, GTA 6, eğer herhangi bir erteleme olmaz ise, 2025 yılında PlayStation 5 ve Xbox Series için satışa sunulacak. Geleneğini devam ettiren Rockstar Games, PC versiyonu için muhtemelen 2026 yılını hedefliyor. Öte yandan, GTA 5 oyunundaki ışın izleme teknolojisini mevcut nesil konsollar ile sınırlı tutan şirket bakalım benzer bir durumu GTA 6 oyununda da uygulayacak mı? Gelişmeleri takipteyiz.

 

Exit mobile version