GTA 5 Ücretsiz Olarak Epic Games Store’a Gelebilir

GTA 5 ücretsiz olacak iddiası ortalığı salladı!

GTA 5 Ücretsiz Epic Games Store

GTA 5 ücretsiz olarak Epic Games Store üzerinden yayınlanabilir. Bugün ortaya çıkan ve güvenilir kaynaklara dayandırıldığı iddia edilen bilgilerde, dijital oyun platformunun bedava GTA 5 vereceği söylendi.

Yılların eskitemediği oyun geliştiricilerinden Epic Games, 2017 yılında piyasaya sürdüğü Fortnite ile tabir-i caizse paranın gözüne vurmuştu. Eğlenceli Battle Royale oyunu ile kazandığı milyarları farklı alanlara yatırmaktan çekinmeyen şirket, pastanın büyük payını dijital mağazasına yatırmıştı.

Eski oyuncuların çok net hatırlayacağı üzere bir ara neredeyse her bilgisayara yüklü olan Epic Game Store projesini tekrar canlandıran şirket, bu sefer çok daha büyük bir oyuncu kitlesini kendine çekmeyi hedeflemişti. Özellikle Steam‘e rakip olmak üzere attığı adımlarla sürekli gündeme gelen Epic, ücretsiz oyunlar dağıtmaya başlamıştı.

Her hafta iki farklı oyunu ücretsiz olarak dağıtan Epic Games Store, geçtiğimiz günlerde Death Coming ile oyuncuların karşısına çıkmıştı. Küçük çaplı bu bağımsız oyunu ücretsiz olarak dağıtan mağaza, Death Coming haberimizde de göreceğiniz üzere bir başka büyük açıklamanın da müjdesini vermişti.

GTA 5 Ücretsiz olarak Epic Games Store’a gelecek iddiası

Daha önce Just Cause 4’ü ücretsiz olarak vererek, milyonlarca oyuncunun dikkatini çeken mağaza, bu sefer hedefini bir adım daha ileriye koydu. Gamepressure isimli internet sitesi, bedava GTA 5 açıklaması ile Epic Games Store’un yarın oyuncuların karşısına çıkacağını iddia etti.

Bir süredir mağazanın ücretsiz oyun sayfasında geri sayım sürüyordu. 7 gün ile başlayan geri sayımın ardından büyük bir oyunun ücretsiz olacağı aslında tahminler arasındaydı. Buna rağmen büyük oyunun GTA 5 olması hiç beklenmiyordu.

Gamepressure’un “güvenilir kaynaklara” dayandırdığı haberinde, geri sayım sonrasında açılacak oyunun Grand Theft Auto 5 olacağına kesin gözüyle bakıldığı aktarıldı.


İlginizi çekebilir: Hayran yapımı GTA 5 Mobil oynanabilir oldu


Bedava GTA 5 verilebilir mi?

Bütün bunların “iddia” başlığı altında olduğunu tekrar hatırlatayım. Yani 1 gün sonra Epic Games Store, kullanıcılarının karşısına bambaşka bir oyunla çıkabilir. Üstelik Rockstar Games’in bedava GTA 5 vermesinin de çok mümkün olmadığını tekrar hatırlatalım.

Geçtiğimiz hafta açıklanan Birleşik Krallık en çok satan oyunlar listesinde, 7 yıl önce piyasaya sürülen GTA 5 hala liste başında yer alıyordu. Keza PlayStation Store tarafından açıklanan Nisan ayının en çok satın alınan oyunları listesinde de GTA 5 yine ilk sıradaydı. Kısaca hala devasa satış rakamlarına ulaşan bir oyunun ücretsiz olarak verilmesi, çok mantıklı görünmüyor.

Yine de hayatta her zaman “ama”lar vardır. Bu sefer ama koyacağımız durum ise GTA Online oluyor. Bildiğiniz üzere GTA 5’in satışlarının yanı sıra Rockstar Games’in en çok gelir elde ettiği yerlerin başında GTA Online geliyor. Mikro ödeme ile dolu olan GTA Online sistemi, halihazırda şirkete normal satışlardan daha fazla kazandırıyor.

Rockstar Games de PC’de ücretsiz olarak GTA 5 dağıtarak, GTA Online oyuncu sayısını yükseltmek istemiş olabilir. Keza ücretsiz olarak dağıtılan oyun mantığının altında da aslında bu yatıyor: DLC sattırmak. Oyunu ücretsiz olarak vererek, milyonlarca yeni oyuncu kazanması muhtemel olan şirket, bu oyunculardan birçoğuna GTA Online’da para harcatmayı amaçlıyor olabilir.

Epic Games Store Twitter’dan paylaştı

Bugün TSİ 18.00’da açıklanacak gizemli oyun için resmi Epic Games Store Twitter adresi üzerinden bir video paylaşıldı. Paylaşılan video diğer kullanıcılar tarafından kayıt altına alınırken, gizemli oyunun GTA 5 olduğu resmi olarak açıklanmış oldu.

Yayınlanan videoda gizemli oyun logosu ansızın açılıyor ve ortaya GTA 5 çıkıyordu. Paylaşıldıktan birkaç saniye sonra silinen videoyu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.


Hemen yukarıda gördüğünüz Epic Games Store ücretsiz oyun sayfasında, bir sonraki büyük oyun 24 saat içerisinde açıklanacak. Peki, sizce bu ücretsiz oyunun GTA 5 olma ihtimali var mı? Hemen yorumlarda fikrinizi paylaşın!

Exit mobile version