GTA 5 Sonrası Michael Neler Yaptı?

Oyunun hikayesinden sonra Michael yaşıyor mu? Yeni eklentide ortaya çıktı.

gta-5-sonrasi-michael

GTA 5 sonrası Michael neler yaptı? Bu sorunun cevabı GTA Online’a gelen yeni hikaye eklentisi ile ortaya çıktı. Franklin, laf arasında eski ortağının yaşayıp yaşamadığına dair küçük bilgiler verdi.

Grand Theft Auto 5, hikaye olarak da piyasaya sürüldüğü 2013 yılında geçiyordu. Birçok farklı sonu olmasına karşın, Franklin ve Michael karakterlerinin hikayenin sonrasında yaşamaya devam ettiğini biliyorduk. Rockstar serinin devamını henüz geliştirmediğinden ya da hikaye paketleri yayınlamadığından, GTA 5 o son sahnede sonlanmıştı. Ana karakterlerin GTA 5 sonrası başına gelenler ise merak edilenler arasındaydı.

Yakın zaman önce GTA Online üzerinde oynanmaya açılan The Contract paketi, bize bazı ipuçları veriyor. Paketin ana kahramanı Franklin, birkaç cümle de olsa eski ortaklarından bahsediyor.


İlginizi Çekebilir: GTA 5’in En İyi 5 Easter Egg’i


GTA 5 Sonrası Michael Hikayesi Nasıl Devam Etti?

Rockstar, beklenmedik şekilde The Contract adını verdiği yeni bir hikaye genişlemesi tanıtmıştı. Pakette Franklin üzerinden giden bir hikaye anlatılıyor. Franklin’e ise ünlü rapçi Dr. Dre eşlik ediyor.

Dr. Dre’nin henüz yayınlamadığı işlerinin olduğu bir telefonu aradığımız The Contract bölümleri boyunca, ana oyuna birçok gönderme yapılıyor. Bu göndermeler arasında ise Michael’ın akıbeti de yer alıyor. Laf arasında geçen detaylara göre Michael, 2021 yılında hala yaşamaya devam ediyor.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi GTA 5, 2013 yılında geçiyordu. Aradan geçen sekiz yıl sonrasında Franklin’in sözlerinden Michael’ın hala yaşadığını da öğreniyoruz.

Oyun içerisinde Franklin direkt olarak şunları söylüyor: “Man, shit, I know one of the producers around here. I hope his ass ain’t at work today.” Cümleyi, “Adamım, sıçayım, buralarda bir prodüktör tanıyorum. Umarım götoş bugün işe gelmemiştir.” şeklinde çevirebiliriz.

GTA 5’in sonunda Michael’ın hırsızlık işlerini bıraktığını ve film dünyasına adım attığını biliyoruz. Hatta karakter direkt olarak prodüktör olduğunu da söylüyordu. Paket içerisinde geçen diğer cümlelere baktığımızda bu kesinlikle Michael’e yapılan bir gönderme. Keza oyunu oynayan pek çok kişi de benzer şekilde düşünüyor.

Michael’ın 2021’de yaşaması ve Franklin’in ortaya çıkması. En azından GTA 5’te kesin bir tane sonun olduğunu da bizlere göstermiş oluyor.

Exit mobile version