GTA 5 ve RDR 2 Güncel Satış Rakamları Açıklandı

Her iki oyun da para basmaya devam ediyorlar...

Take-Two Interactive tarafından gerçekleştirilen finansal konferans ile GTA 5 ve RDR 2 güncel satış rakamları ortaya çıktı. Peki her iki serinin son oyunları toplamda ne kadar sattılar? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Oyuncular GTA 6’nın Geçeceği Şehir Üzerine Bahis Oynuyorlar!


Eğer GTA: The Trilogy – Definitive Edition paketini saymazsak, Rockstar Games tarafından yeni bir oyun görmemiştik. Amerika menşeli yayıncının güncel oyunları olan GTA 5 ve RDR 2, halen önemli satış başarıları elde ediyorlar. Bilhassa da GTA tarafında bu böyle görünüyor. Her yeni finansal konferansta da bizleri şaşırtacak rakamlar ile karşılaşıyoruz. Bu defa da farklı bir durum yaşanmış değil.

Red Dead Redemption 2

GTA 5 ve RDR 2 Güncel Satış Rakamları Ne Kadar Oldu?

Bildiğiniz gibi 2013 yılının Eylül ayında PlayStation 3 ve Xbox 360 için satışa sunulmuş olan GTA 5, PC, PlayStation 4 ve Xbox One sonrasında, bu sene PlayStation 5 ve Xbox Series kullanıcılarıyla da buluşmuştu. HDR seçenekleri, Işın İzleme, daha hızlı yükleme süreler, üç boyutlu ses, DualSense desteği ve çok daha fazlasını içeren mevcut nesil sürümlerin çıkışının ardından, 31 Mart 2022 tarihinde sona eren çeyrek itibarıyla oyunun yüz altmış beş milyon birim satış barajını geçtiği duyuruldu. Diğer bir deyişle, 31 Aralık 2021 tarihinden sonraki üç ayda beş milyon satış gerçekleştirilmiş. Serinin genel satış rakamı ise üç yüz yetmiş beş milyonu geri bırakmış.

RDR 2 tarafında ise, 2018 yılında PlayStation 4 ve Xbox One ve 2019 yılında da PC için satışa sunulan oyunu kırk dört milyon satmış iken, şimdilik iki oyunluk serinin toplamda altmış yedi milyon birim satışı barajını geçtiği açıklandı. Yine 31 Aralık 2021 tarihinden sonraki üç ayda sadece bir milyon satış gerçekleştirebilmiş olduğu sonucuna varıyoruz.

Son olarak, Take-Two Interactive diğer seriler olan NBA 2K yüz yirmi üç milyondan fazla, Borderlands yetmiş beş milyondan fazla, Sid Meier’s Civilization altmış iki milyondan fazla ve BioShock da otuz dokuz milyondan fazla birim satışı gerçekleştirmiş durumda olduğunu görebiliyoruz..

Exit mobile version