GTA 5 ve RDR 2 Güncel Satış Rakamları Ortaya Çıktı

Los Santos nüfusu çığ gibi artmaya devam ediyor!

Take Two Interactive tarafından GTA 5 ve RDR 2 güncel satış rakamları açıklandı. Bakalım her iki oyunun son durumu ne? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Geliştirilme Süreci Yerinde Sayıyor Olabilir


Yakın bir zaman önce ortaya çıkan söylentiler, GTA 6 oyununun geliştirilmesinin yerinde saydığına işaret etmişti. Ancak tahminimizce, gerçekte her şey yolunda gidiyor olsa bile muhtemelen Rockstar Games yeni oyunu çıkartmak için acele etmeyecektir. Çünkü şu anda serinin güncel oyunu deyim yerindeyse fırtına gibi esiyor.

2013 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360, 2014 yılında da PC, PlayStation 4 ve Xbox One için satışa sunulmuş olan GTA 5, bilhassa GTA Online ile yıllanmış şaraptan farksız bir hale geldi diyebiliriz. Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde sekizinci yaşına basan oyun için zaman içerisinde, genişletme paketleri dahilinde sürekli yeni içerikler yayınlanmıştı. Bu da elbette aktif oyuncu sayısının sürekli olarak artmasını sağlamıştı.

GTA 5 ve RDR 2 Güncel Satış Rakamları Ne Alemde?

Şu zamanda bile satış rakamları ile ilgili listelerin ilk on sırasında kendisine yer bulmayı başaran ve önümüzdeki sene yeni nesil sürümüyle de yaşamına devam edecek olan GTA 5, Take Two Interactive tarafından son çeyreğe ilişkin yayınlanan finansal raporda belirtilene göre 155 milyon satış adedini de geride bırakmış oldu. Ağustos ayında yayınlanan ikinci çeyrek raporunda yüz elli milyonu devirdiğini düşünecek olursak, üç ayda beş milyon daha sattığı sonucuna ulaşıyoruz. GTA Online üzerinden gelen kazanç ise, satış rakamının çok daha yukarısında olduğu söyleniyor.

Red Dead Redemption 2 Satış Rakamları

Diğer yandan, Rockstar Games tarafından geliştirilmiş olup 2018 yılının sonlarına doğru satışa sunulan Red Dead Redemption 2 ise geriden takibi sürdürmeye devam ediyor. Take Two Interactive tarafından raporda yer verilen detaya göre, Vahşi Batı temalı oyun, 39 milyon satış adedine ulaşmış durumda.

Ağustos ayı içerisinde otuz sekiz milyonu bulduğu söylenen oyunun, üç ay içerisinde bir milyon oyuncunun daha kütüphanesinde kendisine yer bulmuş olduğunu görüyoruz.

Son olarak, açıklanan yeni rakamlar ile dünya genelinde Grand Theft Auto serisi 355 milyon satış gerçekleştirmiş oluyor. Red Dead Redemption serisi ise toplam olarak 60 milyon barajına ulaşmış oldu.

Exit mobile version