GTA 5’in PS5 Fragmanı Dislike Rekoru Kırdı

Oyuncular GTA 5'in PS5 fragmanını beğenmediler.

GTA 5'in PS5 Fragmanı, Dislike Rekoru Kırdı

GTA 5’in PS5 fragmanı, kanaldaki en fazla olumsuz geri dönüş alan video oldu. Önümüzdeki seneye ertelenen oyunun yeni nesil versiyonu oyuncuları memnun etmemiş gibi görünüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 5 Easter Egg’leri


Açık dünya aksiyon oyunu ilk olarak 2013 yılı içerisinde PlayStation 3 ve Xbox 360 için satışa sunulmuştu. Grand Theft Auto Online ile kısa sürede büyük bir başarı ve popülerliğe ulaşan oyun, sonraki yıllarda PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına da taşınarak ününe ün katmaya, Rockstar Games ve Take-Two Interactive de paraya para dememeye devam etmişti.

Söz konusu oyun popülerliğini devam ettirdiği için, haliyle aynı Resident Evil 4 gibi nesilden nesle taşınması da kaçınılmazdı. Cuma günü sekizinci yaşını dolduracak olmasına rağmen aktif oyuncu sayısı ile her yeni yayınlanan satış miktarı listelerinde ilk ondan düşmeyen GTA 5’in yeni nesil versiyonunun, geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen PlayStation 5 sunumunda 2022 yılının Mart ayına ertelendiğini öğrenmiştik.

GTA 5’in PS5 Fragmanı, Olumsuz Eleştiri Yağmuruna Tutuldu

Fragmana baktığımızda söyleyebiliriz ki yeni nesil versiyonunun ertelenmesi, aslında beklenmedik bir durum. Malumunuz bir HD Remaster ile karşı karşıyayız. Öte yandan, yayınlanan fragman sonrasında oyuncular da bir hayli öfkelenmiş durumdalar.

Öyle ki biz şu anda haberi yazarken, beğenme oranı yirmi üç bin iken beğenmeme oranı doksan üç bini geçiyordu. Yani GTA 5’in PS5 fragmanı, halihazırda PlayStation kanalında en fazla olumsuz geri dönüş ile karşılanan fragman oldu.

Açıkçası bunun birden fazla nedeni var. Geçtiğimiz aylarda Take-Two Interactive tarafından Mafia: Definitive Edition örnek gösterilerek GTA 5’in yeni nesil versiyonu hakkında yorum yapılması, haliyle beklentileri bir hayli üst seviyeye çıkartmıştı.

Yayınlanan fragman ise bu beklentileri karşılamaktan oldukça uzaktı. Dolayısı ile oyuncular da aynı görünen oyuna 60 dolar ödemeyi istemiyorlar. Bir diğer neden ise gereksiz sayılabilecek erteleme olarak gösterilebilir.

Son olarak, yine geçtiğimiz aylarda PlayStation günlük sayfası üzerinden yapılan bir paylaşım ile GTA 5 oyununun PlayStation 5 ve Xbox Series üzerinde 4K çözünürlükte 60 FPS akıcılığında oynanabileceği açıklanmıştı.

Ayrıca GTA Online oyununun bağımsız versiyonu PlayStation 5 ve Xbox Series için de satışa sunulacağını hatırlatalım. PlayStation 5 versiyonu ilk üç ay için ücretsiz olacak iken, PlayStation 4 sahibi PlayStation Plus kullanıcıları ise yeni nesil versiyonu çıkana kadar ay başına GTA$10000000 krediyi kasalarına ekleyebilecekler.

Exit mobile version