GTA 5 Mobil Cihazlara Mı Geliyor?

Take-Two ve Rockstar izin verirse tabii ki...

Yakın bir zaman önce yaşanan yeni sızıntıya bakılırsa, GTA 5 mobil cihazlar için de yayınlanacak olabilir. Şimdilik resmi bir gelişme olmasa da, heyecan yarattığını söyleyebiliriz.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Çıkış Zamanında Gecikme Olmayacakmış


Hatırlayacağınız üzere, 2022 yılının Eylül ayında yaşanan büyük skandal ile GTA 6 oyunu ile ilgili hem birçok görsel ve hem de oyun içi etkinlikler, silahlar, eşyalar, araçlar ve iç mekanlar dahil yazılı bilgi sızıntısı yaşanmıştı. Buna ek olarak, GTA 5 kaynak kodları da çalınmış ve bir kısmı GitHub üzerinden sızdırılmıştı. Komut dizisi oluşturma fonksiyonlarının yanı sıra, GTA Online oyunundan kesilen içerikler, geliştirici notları ve hile koruma yazılımının bölümleri daha dahil pek çok şey ortaya dökülmüştü. Geçtiğimiz yıl içerisinde yaşanan yeni gelişme ile de GTA 5 kaynak kodları, tamamı ile sızdırılmıştı.

GTA 5 Mobil Cihazlara Gelebilir Mi?

Bunun ardından da görünüşe göre üçüncü parti geliştiriciler, sızdırılan bu kaynak kodları için harekete geçti ve fırsata çevirmek için düğmeye bastı. Öyle ki, gelen bilgilere göre GTA 5 mobil cihazlar ve Switch için uyarlanıyor olabilir.

Raporlara göre oyunu Android, Linux ve Switch gibi farklı platformlara taşımak isteyen geliştiriciler, bu sistemlerde GTA 5’i çalıştırmayı ve yükleme ekranına ulaşmayı başarmışlar. Elbette açık dünyası dolayısı ile oyunu mobil platformlara taşımak, bilhassa Switch konsolunun gücü dolayısı ile hem geliştirilme süreci hem de teknik anlamında epey uğraştırıcı olacaktır. Gerçi bunlar aşılabilse de, modlara dahi müdahalede bulunan Take-Two Interactive ve Rockstar Games ikilisinin telif davaları açmaktan geri durmayacaklardır. Yani bu çalışmaların nihayete gerip de gün yüzünü görebilmesi, hayli düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version