GTA 5’in Güncel Satış Rakamı Açıklandı

GTA 5, hız kesmeden rekor tazelemeye devam ediyor...

GTA 5'in Güncel Satış Rakamı Açıklandı

Grand Theft Auto 5 (GTA 5), oyuncuların yoğun ilgisine maruz kalmaya devam ediyor. Yıllar geçmesine rağmen performansından bir şey kaybetmeyen oyun, Take Two Interactive ve Rockstar Games için de son derece önemli bir konumda bulunuyor. GTA 5’in güncel satış rakamı ise yakın bir zaman önce açıklandı. Peki açık dünya oynanışa sahip oyun, dünya genelinde toplamda ne kadar sattı? Detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Rockstar Games GTA 6 Hakkında Konuştu!


Rockstar North tarafından geliştirilmiş olan GTA 5, 2013 yılının Eylül ayında Rockstar Games yayıncılığında PlayStation 3 ve Xbox 360 için satışa sunulmuştu. Oyunun bir anda muazzam bir başarıya ulaşmasının ardından, çıktığı platformların arasına çok geçmeden PC, PlayStation 4 ve Xbox One da dahil olmuştu. Ne var ki Rockstar Games bununla da sınırlı kalmayacak ve 15 Mart 2022 tarihinde, PlayStation 5 ve Xbox Series versiyonlarını da göreceğiz.

GTA 5’in Güncel Satış Rakamı Ne Kadar Oldu?

Halihazırda milyonlarca kişi tarafından oynanan ve zaman geçtikçe de bu sayının artması ile satış listelerinde kusur kalmayan GTA 5, daha uzun bir süre Take Two Interactive ve Rockstar Games için para basmaya devam edecekmiş gibi görünüyor. En azından GTA 6 çıkana kadar.

Bu yıl içerisinde dokuzuncu yaşına basacak olan oyunun, Take-Two Interactive tarafından gerçekleştirilen son çeyreğe ilişkin finansal konferans sırasında Kasım ayından bu yana beş milyon adet daha sattığı belirtildi. Bir dönem Epic Games Store üzerinden ücretsiz olarak dağıtılmış GTA 5, çıkışından bu yana olan satışları ile yüz altmış milyon barajını da geçmiş oldu.

GTA serisi genel olarak bu şekilde üç yüz yetmiş milyondan fazla adet satışı gerçekleştirmiş oldu. Diğer bir deyişle, yine geçtiğimiz Kasım ayından bu yana on beş milyon GTA oyunu satışmış oldu. Bu noktada, GTA: The Trilogy – Definitive Edition paketinin geriye kalan on milyonluk satışa ne kadar ettiği belirsiz. Ne var ki Üst Yönetici Strauss Zelnick, ticari beklentilerin önemli ölçüde önüne geçmiş.

Öte yandan, Rockstar Games şirketinin gündemdeki bir diğer oyunu olan Red Dead Redemption 2 de dünya genelinde kırk üç milyon adet satışı gerçekleştirmiş. Bu bilgiyle birlikte, Red Dead Redemption serisi toplamda altmış beş milyon birim satışı barajını geride bırakmış oldu.

 

Exit mobile version