GTA 5 Aktörü Swatting Kurbanı Oluyordu

Tatsız bir şaka daha...

Yakın bir zaman önce gerçekleşen olayda, GTA 5 aktörü Swatting kurbanı oluyordu. Neyse ki ucuz atlatıldı ve korkulan olmadı. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Tanıtımı Öncesi Rockstar Games Sürpriz Bir Değişikliğe Gitti


Amerika Birleşik Devletleri’inde Swatting adı verilen bir durum var bildiğiniz veya bilmediğiniz gibi. Sözde şaka olarak bilinen bu durum, yalan bir ihbar üzerine S.W.A.T. ekibi tarafından belirli bir adrese baskın düzenlenmesi ile gerçekleşiyor. Geçmişte talihsiz ölümler ile de sonuçlanan bu durum, az daha tanıdık bir ismin de başını yakıyordu. GTA 5 aktörü Swatting kurbanı oluyordu.

GTA 5 Aktörü Swatting Kurbanı Olmanın Eşiğinden Döndü

Bahsi geçen olaya aşağıdaki videonun 2:05 noktasına giderek göz atabilirsiniz. Michael De Santa seslendirmeni Ned Luke ve ailesi başına bir şey gelmemiş olsa da, yaşanan S.W.A.T. baskını sonrasında güvenlik tehdidine ek olarak, büyük bir endişe ve korku yaşadıkları ortada.

Polis kaynaklarının fuzuli yere kullanılmasına yol açmış olan bu durumun ardından, polis yalan ihbar ile ilgili soruşturma başlatmış ve arkasındaki kişinin peşine düşmüş iken Ned Luke ve ailesi de topluluk tarafından büyük destek gördü.

Swatting olayları çevrimiçi olarak yapılan ihbarlara ve güvenlik önemlerine gösterilen özeni bir kez daha göz önüne getirir iken, aynı zamanda topluluklardaki güvenlik protokollerinin ve ihbarların ne denli ciddi sonuçlara yol açabileceğini de bir kez daha akıllara getirdi. Neyse ki bu defa da talihsiz bir ölüm ile sonuçlanmadı, ama gelecekte bir kez daha yaşanmayacağının garantisini vermiyor. Bizler de Luke ve ailesine geçmiş olsun diyelim. Ucuz atlatılmış bir olay olması sevindirici.

Exit mobile version