GTA 4 ve RDR Remastered Projeleri İptal Edilmiş

GTA: The Trilogy - Definitive Edition yolu kapatmış olabilir...

GTA 4 ve RDR Remastered Projeleri İptal Edilmiş

Görünüşe göre GTA 4 ve RDR Remastered projelerinin fişi çekilmiş. Her ne kadar ortada resmi bir açıklama olmasa da, güvenilir kaynaklardan gelen bilgi bu yönde. Detaylar ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA San Andreas Hileleri (PC) Tüm Liste


Hem Grand Theft Auto 4 hem de Red Dead Redemption, çıktığı dönemde çok ses getirmiş iki Rockstar Games şaheseri oluyor. Şu dönemde bile büyük bir zevkle oynanmaya devam eden bu oyunlar, elbette bir HD Remastered olarak karşımıza çıkmayı hak ediyorlar. Grand Theft Auto 4 bazı teknik sorunlara rağmen güncel sistemlerde oynanabiliyor iken, Red Dead Redemption ise ne yazık ki geriye uyumluluk özelliği desteğinin de sunulması ile sadece konsollar üzerinde oynanabiliyorlar.

Red Dead Redemption 2 oyununun PC platformuna adım atmasının ardından, gözler tabii ki ilk oyuna da döndü. Geçmişte birçok defa ilk oyunun HD Remastered ve yeniden yapım versiyonları ile ilgili iddialar ortaya atılmış olsa da, hiçbiri için Rockstar Games tarafından bir açıklama yapılmamıştı.

GTA 4 ve RDR Remastered Projelerinden Vazgeçilmiş

Yakın bir zaman önce ise bu konuyla ilgili enteresan diyebileceğimiz bir gelişme yaşandı. TezFunz2 isimli ve içeriden aktardığı bilgiler ile ün kazanmış olan kullanıcı tarafından güvenilir kaynaklar üzerinden aktarılan bilgilere göre, Grand Theft Auto 4 ve Red Dead Redemption Remastered projeleri aslında Rockstar Games gündemine gelmiş. Ne var ki birkaç yıl önce devam edilmeme kararı alınmış.

Devam edilmeme kararına yönelik net bir şey söylenemiyor olsa da, Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition paketinin beklenen başarıyı elde edememiş olmasının etkisinin büyük olduğu belirtiliyor.

Rockstar Games şirketinin HD Remaster geçmişine baktığımızda, listenin fazla uzun olmadığını biliyoruz. Mesela L.A. Noire oyununun PlayStation 4 ve Xbox One versiyonları ve Grand Theft Auto III, San Andreas ve Vice City oyunlarının bulunduğu meşhur paket akla ilk gelenler ve içlerinden hiçbirinin de kayda değer başarı elde ettiğini söylemek mümkün değil. Bununla birlikte dördüncü oyunun yenilenmiş sürümü üçleme paketi ile eş değer bir kalitede olacaktı ise, o zaman projenin iptal edilmesi doğru bir karar gibi görünüyor. Tabii ki bunun için Amerika menşeli yayıncının olası bir açıklamasını beklemek daha doğru olacaktır.

Son olarak, TezFunz2 Red Dead Redemption 2 oyununun PlayStation 5 ve Xbox Series güncellemeleri için bir planının olduğunu söylese de takvime ilişkin bir detay bulunmuyor.

Exit mobile version