Grid Legends, EA Play 2021 Etkinliğinde Tanıtıldı

Codemasters tarafından geliştirilen yeni yarış oyunu Grid Legends olacak.

grid-legends-duyuruldu

Yılların yarış oyunu geliştiricisi Codemasters, yeni oyununu ilk kez gösterdi. Electronic Arts yayıncılığında hazırlanan yapımın ismi Grid Legends olurken, birçok farklı özellik barındıracak.

1986 yılında kurulan ve uzun yıllardır yarış oyunlarına odaklanan Codemasters, geçtiğimiz günlerde EA bünyesine katılmıştı. Bu anlaşmanın ardından yüksek bütçeli bir yarış oyunu geliştirmesi beklenen şirket, ilk açıklamasını yaptı.

Bugün itibarıyla düzenlenen EA Play Live 2021 etkinliğinde sahneye çıkan Codemasters yetkilileri, GRID Legends adını verdikleri yapımı gösterdiler. Klasikleşmiş Codemasters oyunlarına benzeyen yapımın ilk detayları da yine etkinlik sırasında gösterildi.

Grid Legends İlk Videosu Yayınlandı

EA, yayınladığı basın bültenin yeni oyunu şöyle tanıttı: “Yüksek sürüş deneyimi vaat eden, motor sporlarının aksiyonunu, inanılmaz yarış çeşitliliği ile kombine eden, oyuncuları aksiyonun kalbine götüren bir yapım.”

Yeni yarış oyunu, oyuncuları klasik yarış pistlerine ve alışık olduğumuz şehirlerin sokaklarına götürecek. Daha önceki oyunlarda gördüğümüz şehirlerin yanı sıra yeni oyuna Londra ve Moskova da eklenecek.

Tüm pistlerde ve şehirlerde farklı araç türleri ile mücadele edeceğimiz dile getirilirken, yeni oyunla birlikte GRID World Series modunun geri döndüğü de dile getirildi. Oyunculara farklı bir kariyer modu deneyimi sunan World Series, dünyanın dört bir yanındaki pistlerde yarışacak, karakterimizi en iyi yapmaya odaklandığımız bir olarak karşımıza çıkıyordu.

Yeni oyunla birlikte kariyer modunun detayları çoğaltılırken, hikayenin ise live-action yani gerçek oyuncularla çekilmiş görüntülerle aktarılacağı açıklandı. Ayrıca yine hikaye modunda, sadece yarışların yer almayacağı; takım içi diplomasi ve pilotlar arası rekabetin de olacağı söylendi.

100’den fazla aracın ve onlarca farklı pistin yer alacağı Legends ise PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X|S platformları için geliştiriliyor. Oyunun piyasaya çıkış tarihi ise 2022 yılı olarak açıklandı. EA, gönderdiği basın bülteninde, oyun hakkında daha detaylı bilgilerin ve videoların ise önümüzdeki günlerde verileceğinin altını çizdi.

Yeni yarış oyunu ile ilgili daha detaylı bilgiler almak ve son haberleri takip etmek için ise resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Yeni videoların internet sitesi üzerinden paylaşılacağı söyleniyor.

Exit mobile version