Gotham Knights Yetenek Ağaçları ve Becerileri Detaylandırıldı

Yeni oyunun tanıtımları devam ediyor...

Gotham Knights Yetenek Ağaçları ve Becerileri Detaylandırıldı

IGN, Gotham Knights yetenek ağaçları ve becerileri hakkında detayların masaya yatırıldığı yeni bir video yayınladı. Sekiz buçuk dakikalık videoya haberimizin içeriğinden göz atabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Gotham Knights Oyunundaki Şehir En Büyük Gotham Olacakmış


Bu hafta içerisinde yapılan duyuru ile Gotham Knights için geliştirilme sürecinin tamamlandığını öğrenmiştik. Hem sertifikasyon için dijital mağazalara gönderilen hem de fiziksel kopyaları seri basıma geçilen oyun için, çıkışa kadar olan zamanda tanıtımlar yapılmaya devam edilecek. Aynı bugün IGN tarafından yayınlanan ve çeşitli yetenek ağaçlarına ve becerilere ilişkin yeni video gibi.

Gotham Knights Yetenek Ağaçları ve Becerileri Nasıl İşleyecek?

Her bir karakterin dört farklı yetenek ağacı ve becerilerini değiştiren kostümleri olacak. Bunların kilidini deneyim ve yetenek puanı kazanarak açabiliyorsunuz. Ayrıca, başka bir karaktere geçiş yaptığınız zaman da kaydettiğiniz aşamayı taşıyabiliyorsunuz. Yalnız bu, yetenek puanlarının taşınması ile oluyor. Diğer bir deyişle, menüye gidip yetenek puanı harcaması yapmanız gerekiyor. Bu elbette dağılımı bizzat kendisi yapmayı isteyen oyuncular için oldukça iyi bir seçenek. Mesela Batgirl ile yakın dövüşe veya sisteme sızmaya veya kooperatif oynarken Nightwing ile arkadaşlarınızı desteklemeye odaklı oynamayı istiyorsanız, hiçbir engeliniz olmayacak.

Red Hood’un Marksman (Keskin Nişancı) ve Brawler (Kavgacı) yetenekleri aslında bu karakter için yayınlanmış olan sunum videosunda gösterilmişti. Ne var ki Vengeance (İntikam) adıyla bir yetenek ağacı da bulunuyor. Bu ağacın, özünde Red Hood’un öfkesini farklı yollar ile göstermek için hazırlandığı söyleniyor. Kişiliğinin yetenekleri ile birleştirilmesi sonucunda, hem daha korkutucu hem de belirli tipteki düşmanlara daha fazla zarar verir hale geliyormuş.

Knighthood yetenek ağacı ise hikayedeki önemli bir noktaya ulaştığımızda mevcut olacakmış. Ne var ki yetenekleri açmak için meydan okumaları tamamlamak gerekecekmiş. Bu yeteneklerin arasında Batgirl için havada süzülme varmış. İlginç olan ise, meydan okumaları tamamladıkça, oyunu diğer karakterler ile de bitirmek durumunda olmadan Knighthood yetenek ağaçlarını da açabilmek mümkün olacakmış.

Momentum yetenekleri ise, belirli tuşlara basarak kombinasyonlar yapabildiğiniz ve bir ağaçtaki sıradan yetenekler ile güçlendirilebilen ve daha etkili hale getirilebilen özel saldırılar olacak. Bunları da yine meydan okumaları tamamlayarak kazanabileceksiniz.

Yaratıcı Yönetmen Patrick Redding, Gotham Knights oyununun ana hikayesini ve baş düşmanlarımızın bölümlerini bitirene kadar yetenek ağaçlarının tamamını açabilmek mümkün olmayacağını söylüyor. Bu noktada, yetenek ağaçlarını açmada yapacağınız seçimler önem arz edecekmiş.

PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştirilmiş olan oyun, 25 Ekim 2022 tarihinde satışa sunulacak.

Exit mobile version