Google ve NVIDIA da Activision Blizzard Satın Alımından Endişeli

Bakalım bu işin sonu nereye varacak?

Activision Blizzard satın alımından endişe duyan şirketlerin arasına, şimdi de Google ve NVIDIA da katıldı. Aralık ayında FTC tarafından ifade veren şirketler, komisyonun endişesine ortak oldular. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alımı İçin Oyuncular Microsoft’a Dava Açtılar


Microsoft şirketinin Activision Blizzard satın alımı tam anlamıyla karman çorman bir hale geldi. Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz sene bu zamanlarda düğmeye basan Amerika menşeli yazılım devi ile Call of Duty yayıncısı satın alım konusunda el sıkışmışlardı. Bütün kaos da bundan sonra başlamıştı.

Dünya genelindeki bazı ülkelerden satın alıma ilişkin onaylar çıkmış olsa da, her oyunu ile satış rekorları kıran büyük markayı kaybetme korkusu yaşayan Sony tarafının sürekli olarak karşı duruşunu bozmamıştı. Ayrıca CMA ve FTC taraflarının da rekabetin baltalanması yönündeki endişeleri güncelliğini korkuyor. Hatta bildiğiniz gibi FTC ve sonrasında da oyuncular, Microsoft tarafına dava açmışlardı.

gsmarena_0000

Google ve NVIDIA da Satın Alımdan Endişe Duyuyor

Bloomberg tarafından yayınlanan rapora göre, CMA ve FTC sonrasında, Google ve NVIDIA da satın alımdan endişe duyanlar tarafına adlarını yazdırdılar. Geçtiğimiz ay içerisinde Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafına ifade veren iki büyük şirket de duydukları tedirginliği dile getirmişler. Ne var ki NVIDIA, doğrudan bir karşı çıkma tutumu sergilemiyor.

Bahsi geçen raporda hem Google hem de NVIDIA, Microsoft şirketinin abonelik servisi, GeForce Now servisine karşı ve mobil açısından adil olmayan bir avantaj elde edeceği konusunda uyarıda bulunmuşlar. Bununla birlikte, Activision Blizzard hem de King stüdyosu ile satın alımı sonrasında mobil oyun mağazasının kurulacağı da dile getirilmiş.

Söz konusu satın alımın en geç Haziran ayı içerisinde sonuca bağlanması bekleniyor. Ne var ki karşı duran şirketlerin sayısı da artmaya devam ediyor. Haliyle sürecin nasıl devam edeceği de büyük bir merak konusu. Bakalım Microsoft, Activision Blizzard şirketini bünyesine katabilecek mi? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version