Google Play for PC Beta Testi Başladı

Artık Windows 11'e ihtiyaç olmayacak...

Google tarafından yapılan duyuru Google Play for PC beta testi başladı. Yani Android tabanlı sistemiler için sunulan oyunlara ve uygulamalara erişebilmek için, mutlak suretle Windows 11 işletim sistemine ihtiyacınız olmayacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Destiny Mobil Cihazlara da Geliyormuş


Bildiğiniz gibi Windows 11 Android destekli olarak satışa sunulduğu için, oyunlara ve uygulamalara herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan ulaşabiliyorsunuz. Diğer işletim sistemlerinde ise mutlak suretle bir emülatör kullanmak gerekiyor. Ancak bu gereklilik yakın bir zamanda bütünüyle sona erecek.

37224

Google Play for PC Beta Testi Bugün İtibarıyla Başladı

Bahsi geçen Google Play for PC ise, Windows 10 işletim sisteminde de herhangi bir emülatör kullanmaksızın Android oyunlarına ve uygulamalarına erişim imkanı sunacak. Şu an için sadece Avustralya, Güney Kore, Hong Kong, Tayland ve Tayvan ülkelerinde erişilebiliyor olsa da, zaman içerisinde liste genişlemeye devam edece ve beta versiyonu ülkemizde de erişime açıldığında buradan indirebileceksiniz.

Uygulamayı bilgisayarınıza indirdikten sonra, mağaza içinde gezinebiliyor ve oyunları indirip oynayabiliyorsunuz. Halihazırda Idle Heroes, Cookie Run, Gardenscapes ve Homescapes dahil kırk kadar oyununun olduğu görülebiliyor ve beta aşaması için fena olmayan bir adet olduğunu söyleyebiliriz.

Söz konusu oyunların mobil cihazlar için geliştirilmiş olmasından dolayı, fare ve klavye gibi PC platformunun kontrol sistemlerinin desteklenip desteklenmediği ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. Her ne olursa olsun, tablette veya telefonda oyun oynamaktan yeteri kadar hoşlanmayanlar veya şarj sorunu olmadan oynamayı isteyenler için oldukça güzel bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

Son olarak, Google Play oyunlarını oynayabilmek için Windows 10 işletim sisteminin haricinde, dört çekirdekli işlemcili, 8 GB bellekli, Intel UHD Graphics 630 veya muadili bir ekran kartlı ve 10 GB boş alan ile SSD’li bir bilgisayara ihtiyacınız olacak.

Exit mobile version