God of War Steam Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Rekoru Kırdı

God of War'a olan yoğun ilgi devam ediyor...

God of War Steam Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Rekor Kırdı

Kratos ağabeyimizin son oyunu PC platformunda da yoğun ilgiye maruz kaldı. God of War Steam eş zamanlı oyuncu sayısı ile mağazadaki PlayStation Studios oyunları arasında yeni bir zirve yaptı. Peki güncel rakam ne oldu? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: God of War PC İnceleme Puanları Yayınlandı


SIE Santa Monica Studio tarafından geliştirilmiş olan son God of War oyunu, E3 2016 fuarında duyurulmuş ve 2018 yılının Nisan ayı içerisinde de PlayStation 4 için satışa sunulmuştu. Yüz doksan kadar Yılın Oyunu ödülü kazanan son oyun, ilk ayında beş milyon satar iken, geçtiğimiz Ağustos ayına ait bilgiye göre on dokuz milyon satış barajını geçmişti.

Geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan duyuru sonrasında, 14 Ocak 2022 Cuma günü PC (Epic Games Store ve Steam) kullanıcılarıyla da buluşan God of War için başarılı seyir devam ediyor. Ön-sipariş ile daha çıkmadan en çok satanlar listesinde kendisine sağlam bir yer bulan oyun, çıkışı sonrasında ise Steam üzerinde eş zamanlı oyuncu sayısında önemli bir başarı elde etti.

God of War Steam Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Ne Oldu?

SteamDB sayfasında yer alan verilere göre ilk gün 49.411 olan rakam, biz bu haberi yazarken 65.403 oldu. Şu anda ise 50.530 oyuncu eş zamanlı olarak Kratos ile maceraya devam ediyor. Bu aynı zamanda, PlayStation Studios oyunları kapsamında yeni bir rekor demek. Bir önceki ise 56.557 ile Horizon Zero: Dawn – Complete Edition oyununa aitti.

Yakın bir zaman önce Kıdemli Teknik Üretim Yöneticisi Matt DeWald tarafından yapılan açıklama ile God of War’un PC versiyonunun iki yıldır geliştirilme aşaması olduğu söylenmişti.

“Aslında çoğu zaman fare ve klavye ile oynuyorum. Çünkü üzerinde iki yıldır çalışıyordum ve standardım olmuştu. Fare ve klavye ile oynamak bana aşırı doğal hissettiriyor.”

God of War Sistem Gereksinimleri

PC sistem gereksinimleri listesi bizlere oldukça ayrıntılı bilgiler veriyor. Her türlü grafik ayarı için detayları aktaran Sony’nin listesi ise aşağıdaki gibi.

En Düşük Gereksinimler

Önerilen Gereksinimler

Yüksek Gereksinimler

Performans Gereksinimleri

Ultra Gereksinimler

 

Exit mobile version