God of War Ragnarok 2022’ye Ertelendi!

Oyunun PS4 versiyonu da onaylandı.

God of War Ragnarok Ertelendi

Yeni God of War oyunu God of War Ragnarok 2022’ye ertelendi. PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst, Eylül 2020’de duyurulan yeni God of War oyununun 2022’ye ertelendiğini açıkladı. Buna ek olarak oyunun PlayStation 4 için de çıkış yapacağı onaylandı. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Adını Siz Koyun: Sony PlayStation


God of War Ragnarok Ertelendi

PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst, Eylül 2020’de duyurulan yeni God of War oyununun 2022’ye ertelendiğini açıkladı. Konu hakkında Hulst; “Yeni God of War oyunu, Horizon Forbidden West’ten kısa bir süre sonra geliştirilmeye başlandı. Santa Monica Studio’nun biraz daha zamana ihtiyacı var. Sorunsuz bir proje ortaya çıkarmak adına geliştirici ekibimiz oyunu gelecek yıla ertelemeye karar verdi.

Ayrıca oyun PlayStation 4 için de geliştirilmekte. Hem PS4 hem de PS5 için oyunlar geliştirmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu. İlk oyunda neler olmuştu? Olimpos Tanrıları’na duyduğu öfkeyi ardında bırakan Kratos, artık İskandinav tanrıları ve yaratıklarının diyarında yaşıyor.

Kratos bu acımasız dünyada hayatta kalmak için savaşmalı ve oğluna da sadece hayatta kalmayı değil, aynı zamanda Sparta Hayaleti’nin yaptığı kanlı hataları tekrar etmemeyi de öğretmeli. God of War’un bu görkemli yeni hâli, ikonik serinin tüm niteliklerini, yani vahşi dövüş dinamiklerini, destansı baş düşman mücadelelerini ve nefes kesen boyutunu içinde barındırıyor ve bunları, Kratos’un dünyasını yeniden şekillendiren güçlü ve dokunaklı bir anlatıyla birleştiriyor.

Oyun Kratos’un ölen eşinin küllerini serpmek için diyarın en yüksek noktasına götürmesi serüvenini anlatıyor.

İskandinav tanrılara kafa tutan yapısı ile Kratos, burada da öfkesini açığa çıkararak birçok tanrının ölümüne sebebiyet veriyor. Oyun finalde Thor’un Kratos’un kapısına dayanmasıyla son bulmuştu. Thor’un oğullarını katleden Kratos ve Atreus, yeni oyunda Thor ile mücadele içerisinde olacak gibi duruyor.

Ragnarok kelimesi eski Nors dilinde ragna ve rok kelimelerinin birleşmesiyle oluşturulmuştur. Ragna kelimesi “tanrıların düzenleyici gücü” anlamına gelir. Rok kelimesi “kader, kıyamet” anlamındadır. Ragnarok’un tam olarak “Tanrıların Kaderi” anlamına gelmektedir. Bazı eski İskandinav eserlerinde “Tanrıların Alacakaranlığı” olarak da anlamlandırılmıştır.

Kısacası Ragnarok “Kozmosun içindeki her şeyin tanrıların bile felaketi, yıkımıdır.” şeklinde tanımlanabilir. Yeni oyunda da büyük bir yıkıma ve tanrıların (Thor vs Kratos) savaşına tanıklık ediyor olacağız. Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version