God of War PC İmkansız Bir Hayal mi?

PC’lerin hayallerinin bittiği yerde, konsolların gerçekleri başlar...

Çıktığı andan itibaren listeleri paramparça eden God of War halen satmaya devam ediyor. PS4 neslinin Sony’e en çok para kazandıran oyunlarından biri olan God of War’un PC için bir geleceği olabilir mi? Yoksa God of War PC fikrini sonsuza kadar unutalım mı?

Death Stranding’in PC için de çıkacağı açıklandıktan sonra büyük bir kesim oyuncu için God of War PC çokta ütopik gelmemeye başladı. Ancak bunun pek mümkün olmadığıyla alakalı elimizde çok da mantıksız olmayan veriler ve kişisel düşüncelerim var. God of War PC bekleyenlere şimdiden umutlarını çok yeşertmeden konsol sahibi olmalarını öneriyorum.


İlginizi Çekebilir: PlayStation mı Xbox mı? Hangisi Daha Mantıklı? Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor?


God of War PC

God of War PC Neden Hayal?

Bu öngörüyü madde madde incelemeden önce sizinle birkaç ön bilgi paylaşalım.

God of War serisi PS1’den bu yana halen en çok satan ve kazandıran PS4 Exclusive oyun serisi.

Seri, Sony’nin kendi çatısı altında çalışan Santa Monica Studio tarafından geliştiriliyor, yani tamamen Sony’nin özerk ürünü.

God of War 1, God of War 2 ve son çıkan God of War oyununun başındaki isim Cory Barlog. Bu isim tam bir God of War hayranı ve Sony ile çalışmaktan çok memnun. Satış başarıları düşünüldüğünde de aynı şekilde Sony, Cory Barlog ile çalışmaktan memnun.

Şimdi gelin daha derinlemesine bir şekilde madde madde inceleyelim.

Serinin Konsol Satışlarına Etkisi

Başlık zaten kendi kendine bir çok şeyi açıklıyor. Hem Türkiye’de hem dünyada birçok insan sırf bu seriyi oynamak için PlayStation satın alıyor. Son çıkan God of War oyunundan sonra PS4 ve PS4 Pro satışlarındaki artış bunun en büyük göstergelerinden bir tanesi.

Sony, hepimizin bildiği gibi 5-6 yıllık süreçlerde yeni konsol çıkaran bir şirket. Büyük bir oyuncu kesimi de sırf exclusive oyunları yüzünden PlayStation’ı tercih ediyorlar. Hal böyleyken, Sony elindeki en büyük konsol sattırıcı oyununun PC’de oynanabilmesine müsaade etmeyecektir.

Cory Barlog’un Hideo Kojima Etkisine Sahip Olmaması

Death Stranding henüz PS4’e özel olarak çıkış yapmadan önce bile PC’ye de çıkacağıyla ilgili çok ciddi söylentiler vardı. Ki çok da geçmeden bu haber netleşti ve PC oyuncularının beklediği haber geldi.


İlginizi Çekebilir: Death Stranding Neden Yılın Oyunu Olamadı?


Bu haber ilk gün yüzüne çıktığında kişisel olarak bunu Hideo Kojima etkisi olarak değerlendirmiştim. Çünkü herkesin bildiği gibi Hideo Kojima‘ya sahip olmak pek de kolay bir şey değil. Oyun dünyasında bu kadar etkili bir ismin, oyununu yalnızca Sony’e teslim etmesini zaten beklemiyorduk. Böyle bir politika farklılığına giden Sony için acaba aynı esnekliği God of War için sağlar mı düşüncesine kapıldık. Ancak Cory Barlog çok sevilen bir isim olsa da halen bir Hideo Kojima değil. Kendisi de, ‘God of War PC’ye gelir mi’ sorusuna bir röportajında şöyle cevap veriyor;

“Biliyor musun, bunu çok isterim. Ancak bu ne yazık ki benim maaşımın çok üzerinde bir karar. Her gün yeniden kanıtlandığı gibi ben bir Kojima değilim.”

Bu da bize gösteriyor ki oyunun en başındaki kişi bile God of War PC için herhangi bir umut beslemiyor.

Hemen alttaki bağlantıdan Cory Barlog’un, God of War’un çıkışının ardından ilk inceleme puanlarını incelediği kısa canlı yayını izleyebilirsiniz.

Tüketici Tepkileri

God of War hayatımıza girdiğinden beri PlayStation sahipleri dışındaki oyuncular için eksik kalmaya devam etti. PS4 oyuncuları ise PC’nin çok daha iyi bir oyun aracı olduğunu düşünenlere God of War örneğini verip durdu. Halen günümüzde de PS vs PC tartışmalarında God of War, konsolcuların en büyük kozu.

Sony, yalnızca para için topluluğunun elinden böyle bir kozu almak istemeyecektir. Çünkü etraf sırf God of War yüzünden Sony reklamı yapan insanla dolu. Sony, böyle motive bir topluluğun elinden God of War’u aldığında oyuncular tarafından alacağı tepkiyle yüzleşmek istemeyecektir.

 


Sizin de God of War PC ile alakalı fikirlerinizi merak ediyoruz. Hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından, konu ile alakalı fikirlerinizi görmeyi çok isteriz.

Exit mobile version