God of War Nors Mitolojisi Serüveni, Yeni Oyunla Bitecek

Kratos bu oyundan sonra yeni maceralara yelken açacak.

God of War Nors Mitolojisi Serüveni, Yeni Oyunla Bitecek

Görünüşe göre God of War Nors mitolojisi serisi yeni oyun ile sona erecek. Açıklama ise kaynağından geliyor. Bakalım Cory Barlog neler söylemiş? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: God of War: Ragnarok Fragmanı


Uzun zamandır hakkında yeni bir haber God of War: Ragnarok, geçtiğimiz haftanın PlayStation 5 Showcase sunumu sırasında geri dönüş yapmıştı. Etkileyici bir fragman ile hem oyunun görselliğine hem de oynanış mekaniğine dair ilk detayları almıştık.

Bir önceki oyuna kıyasla açık dünya oynanışa bir yönelme olası iken Atreus ile yeni yetenekler ile yeni kombinasyonlar yapabilmek de mümkün olacak. Bunların haricinde, temelde aşina olduğumuz oynanış sisteminin olduğunu görebilmiştik.

Bildiğiniz gibi seri, Yunan mitolojisinden Nors mitolojisine üç ana oyun sonrasında geçiş yapmıştı. Haliyle karşımıza yeni bir üçlemenin olup olmadığı ise merak konusu olmuştu. Henüz SIE Santa Monica Studio net bir açıklamada bulunmuş değil, ama Cory Barlog tarafından yapılan açıklama doğrultusunda yeni oyun ile hikaye tamamlanmış olacak. Bu noktada, her ne kadar yönetmen koltuğunda oturmuyor olsa da, kendisinin geliştirilme sürecine yardımda bulunduğunu söylemeden geçmeyelim.

God of War Nors Mitolojisi Sona Mı Geliyor?

Yakın bir zaman önce Kaptain Kuba isimli bir Youtube kanalında, Eric Williams ve Cory Barlog ile yapılan bir röportaj videosu yayınlandı. Bu röportaj sırasında konuşan God of War (2018) yönetmeni tarafından söylenene göre, God of War: Ragnarok sonrasında Nors mitolojisine veda edeceğiz.

Peki neden bir üçleme göremeyeceğiz? Cory Barlog neden böyle bir kararın alındığını kabul edilebilir nedenler ile açıklıyor. Bunların başında da zaman geliyor.

“En önemli nedenlerden birisi, ilk oyunun beş yıl sürmesi. İkinci oyunun ne kadar süreceğini bilmiyorum, ama ilk oyunun geliştirilme süresi ile hemen hemen aynı olacaktır. Aynı sürede geliştirilen üçüncü bir oyun daha düşünüldüğünde, tek bir hikayenin on beş yıllık bir zaman alacağı anlamına geliyor ve bu bana göre çok uzun bir süre.”

İlerleyen kısımlarda da, 2018 yılında çıkan oyun ile Atreus ve Kratos odaklı yeni bir hikayenin başladığını ve bunun biz oyunculara tam anlamıyla aktarabilmesi için de iki oyunun yeterli olduğu söylenmiş.

Nors mitolojisinin God of War: Ragnarok ile sona ereceğini düşünecek olursak, Kratos’un sıradaki macerası nerede geçebilir? Hatırlayacağınız üzere E3 2016 fuarındaki duyuru sonrasında yapılan bir röportajda, yeni oyun için öncelikle Mısır mitolojisinin düşünüldüğü söylenmişti. Haliyle God of War: Ragnarok sonrasında Mısır tanrılarının başına bela olacakmışız gibi görünüyor. Tabii ki bunu gelecek zaman gösterecek. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version