Ghostwriter AI ile Ubisoft, NPC Diyalogları Oluşturacak

Bakalım ne derece etkili olacak?

Ghostwriter AI ile Ubisoft, NPC Diyalogları Oluşturacak

Bildiğiniz gibi yapay zeka teknolojileri artık zaman geçtikçe daha fazla alanda karşımıza çıkmaya başlıyor. Bunların bir yenisi de Ubisoft tarafından geliştirilen Ghostwriter AI ile oyunlara dahil olacak. Peki bu teknoloji ne işe yarayacak? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Crash Team Rumble Çıkış Tarihi Duyuruldu


Ghostwriter AI ile Daha Gerçekçi Oyun Dünyası Hedefleniyor

Yakın bir zaman duyurulan yeni yapay zeka teknolojisi, Assassin’s Creed markasının AR-GE kolu olan Ubisoft La Forge tarafından geliştiriliyor. Amacı ise hikaye tasarımcılarının, ortamdaki değişim veya etkileşime girmemiz sonrasında yapay zeka karakterleri için diyalog yazmaya yardım etmek olacak. Bu şekilde, bizlere sunulan dünyanın daha gerçekçi olması hedefleniyor.

Söylenene göre, geliştiriciler bir karakter yarattıktan ve bir olayı veya durumu meydana getirdikten sonra Ghostwriter AI da seçilen moda göre cümleler hazırlayacak. Senaristler tercihen bu cümleler üzerinde değişiklik yapabilecek ve kabul edilen cümleler, Ghostwriter AI tarafından öğrenebilecek.

Bu teknoloji her ne kadar zamandan tasarruf sağlayacak ve iş yükünü azaltabilecek gibi görünse de, sektördeki diğer geliştiriciler pek de sıcak bakamamışlar. Mesela 2020 yılında Santa Monica Studio’ya katılmış olan Alanah Pearce, bir yazar olarak hedeflenenin aksine çok daha fazla zamanın boşa harcanacağına dikkat çekmiş ve bu tip araçlar yerine daha fazla yazarı işe almanın daha akıllıca olacağını tercih ettiğini sözlerine eklemiş.

Sosya medya genelinde bu tarz olumsuz tepkiler gösteren pek çok oyun geliştiricisinin yorumunu görebilmek mümkün oluyor. Buna ek olarak, ChatGPT ve diğer yapar zeka araçlarının önümüzdeki yıllarda oyun geliştirme aşamalarını nasıl şekillendireceğiyle ilgili belirsizlik üzerine tartışmalara yol açmıştı. Ghostwriter AI, bu listeye eklenen yeni bir araç oldu diyebiliriz.

Exit mobile version