Ghostwire: Tokyo Hakkında Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Shinji Mikami'nin yeni oyununa derinlemesine bakış...

Ghostwire Tokyo Hakkında Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Bethesda Softworks bünyesindeki Tango Gameworks stüdyosunun The Evil Within 2 sonrasındaki yeni oyunu olacak Ghostwire: Tokyo ile buluşmaya az kaldı. E3 2019 fuarı sırasında duyurulmuş olan oyun, 25 Mart 2022 tarihinde PC ve PlayStation 5 için satışa sunulacak. Önümüzdeki ayın sonlarına doğru buluşacağımız oyun için bugünün erken saatlerinde özel bir sunum gerçekleştirildi. Yaklaşık on dakikalık bir oynanış gösteriminin yapıldığı sunum ile elimizdeki bilgilere yenilerini ekleme fırsatı bulmuş olduk.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 (PS5) Çıkacak Oyunlar Listesi – 2022


Yönetmen koltuğunda Kenji Kimura’nın oturduğu Ghostwire: Tokyo, oyuna adını veren Tokyo şehrinde geçecek ve halkın neredeyse tamamının ortadan kayboluşuna ve Visitors adı verilen dünya dışı ruhların şehri istila edişine tanık olacağız. Kendi işleri olan K.K. adındaki gizemli bir ruh tarafından ele geçirilmesi ile doğaüstü güçlere sahip olan Akito olarak biz ise, bu ruhlar ile mücadele eder iken, yaşanan bu tuhaf olayların arkasındaki gizemi ortaya çıkartabilecek olan Hannaya maskesi giyen bir grup ile karşı karşıya geleceğiz. Tabi ki bir yandan da K.K. birlikte çalışmamız da gerekecek.

Ghostwire: Tokyo Sunumunda Neler Gösterildi?

Oyunda Ethereal Weaving adı verilen ve rüzgar, ateş ve su olmak üzere ayrılan güçlü yetenekleri kullanacağız. Hikaye ilerledikçe de oynanış stilimize göre bu yetenekler üzerinde ustalaşabilecek ve geliştirebileceğiz. Ghostwire: Tokyo’da ayrıca daha geleneksel ve mistik araçlar kullanabilmek de mümkün olacak.

Şehirde göreceğimiz sisli bölgeler bizi sadece enerjimizi çeken karanlık enerji ile değil, aynı zamanda ölümcül yaratıklarla da karşı karşıya bırakacak. Buraları temizlemek için de, şehrin birçok yerinde göreceğimiz sembolik kapıları temizlemek gerekecek. Bu sayede de yeteneklerimiz geliştirebileceğimiz deneyim puanları kazanacağız.

Videoda gösterilenlere göre, tercihen düşmanlarımıza bulaşmadan da ilerleyebilmek mümkün oluyor. Oyunda ilerledikçe, güçlerimiz de gelişecek. Ne var ki belirli düşmanlar ile mücadele edebilmek için hem yeteneklerimizi hem de stratejilerimizi geliştirmemiz gerekecek.

Şehirde keşif yapmanın önemine de değinilen video sırasında, çatışma seçeneklerimizi arttıracak tılsım dahil daha başka araçlar ve silahlar bulabileceğiz. Spectral Vision yeteneği ile de Tokyo’da dolaşırken Visitor’ları ve diğer önemli noktaları da algılayabileceğiz.

25 Mart 2022 tarihinde satışa sunulacak olan Ghostwire: Tokyo, PC ve PlayStation 5 için geliştiriliyor. Standart ve Deluxe olmak üzere iki farklı sürüm ile gelecek olan oyunun Deluxe sürümünü PlayStation mağazasından ön-sipariş ile alırsanız, Streetwear kıyafet paketi, Shinobi kıyafeti ve Kunai silahı içeriklerinin yanı sıra, 22 Mart 2022 tarihinde erişim sağlayabilme hakkınız olacak.

Exit mobile version