Ghostwire: Tokyo 2022 Yılına Ertelendi

PlayStation 5'e özel olarak geliştirilen Bethesda oyunu Ghostwire: Tokyo 2022 yılına ötelendi.

ghostwire tokyo 2022

Microsoft tarafından satın alınmasına rağmen, PlayStation 5’e özel olarak geliştirdiği Ghostwire projesini bırakmayan Bethesda, kötü haberle geldi. Bethesda, Ghostwire: Tokyo 2022 yılına ertelendi açıklaması yaptı.

PS5 duyurusu sırasında gösterilen oyunlardan biri olan Ghostwire, birçok oyuncunun ilgisini çekmeyi başarmıştı. Bethesda stüdyosu Tango tarafından geliştirilen oyun, konsollarda PS5’e özel şekilde tanıtılmıştı. Ardından yapılan bir başka açıklama ile oyunun PC platformunda da oynanabileceği bilgisi paylaşılmıştı.

Ghostwire: Tokyo için bugün yeni bir açıklama daha yapan Bethesda, oyunun ertelendiğini resmi olarak duyurmuş oldu. Ertelemenin sebebi ise Tokyo’da artan vaka sayıları olarak gösterildi.

Ghostwire: Tokyo 2022 Yılına Kadar Çıkmayacak

Japonya Hükümeti, yaklaşmakta olan Olimpiyat Oyunları öncesinde, sert kararlar almıştı. Tokyo’da vaka sayılarının yükselmesi ve yakın zaman sonra Olimpiyat Oyunları ile şehirdeki turist sayısının artacak olması ile OHAL ilan edilmişti. OHAL kararı ile birlikte birçok yasak ve kısıtlama da uygulanmaya başlanmıştı.

Alınan kararlardan sonra ofisten çalışmalar neredeyse sonlandırıldı. Bu sebeple Tango Gameworks çalışanlarının geliştirme süreci bir hayli aksayacaktı. Bethesda da çalışanların kararlara uymalarını kolaylaştırmak adına, erteleme kararı aldıklarının altını çizdi.

Daha önce Evil Within ile karşımıza çıkan Tango, resmi Twitter adresi üzerinden: “Oyunu olabildiğince hızlı şekilde sizle buluşturmak istiyoruz. Böylece perili Tokyo sokaklarında dolaşmaya çıkabilirsiniz.”


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 için Çıkacak Oyunlar


Tango yaptığı açıklamada, erteleme kararının oyuncular açısından iyi olacağını da belirtti. Stüdyo, kazandıkları zamanla birlikte daha iyi bir deneyim ortaya koyma fırsatı yakaladıklarını da dile getirdi.

Ghostwire: Tokyo, 2019 yılında ilk defa kendini göstermişti. Ardından Sony, CES 2021 sırasında yaptığı açıklama ile oyunun Ekim 2021 tarihinde PS5 üzerinde oynanabilir olacağını belirtmişti. CES sonrasında bugün itibarıyla Bethesda oyunu ertelemiş oldu.


Aslına bakarsanız Tokyo, ertelenmesi beklenen oyunlar arasında yer alıyordu. PlayStation 5’e özel olacağı söylenen pekçok oyun üst üste erteleme almışlardı. Son olarak bir başka Bethesda yapımı PS5’e özel oyun Deathloop da erteleme almıştı. Bu açıklamanın ardından birçok kişi, Ghostwire’ın da ertelenebileceğini dile getirmişti.

Exit mobile version