George R.R. Martin Elden Ring Hakkında Konuştu

George R.R. Martin Elden Ring hikayesi ve çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı.

George RR Martin Elden Ring

George RR Martin Elden Ring hakkında merak edilen noktalara değindi. Katıldığı bir radyo programında sorulara cevap veren Martin, Elden Ring ekibi ile yaptıkları çalışmaların detaylarından bahsetti.

E3 2021 kapsamında ilk defa tam anlamıyla gün yüzüne çıkan Elden Ring, Dark Souls serisini geliştiren ekibin son oyunuydu. Merakla beklenen yapımlar arasında yer alan Elden Ring’in tanıtım videosunun sonunda ise yazar ekibinde George R.R. Martin’in de yer aldığı belirtilmişti.

Martin, geçtiğimiz günlerde 70’lerde okuduğu Northwestern Üniversitesi Medill Gazetecilik Okuluna fahri doktora almak için gitmişti. Üniversite ziyaretinin ardından yerel haber kanalı WWTW’ye konuk olan Martin, Elden Ring hakkında da konuşmalar yaptı.


İlginizi Çekebilir: Xbox Sunumunda Gösterilen Tüm Videolar 


George R.R. Martin Elden Ring Açıklamaları Yaptı

Aslında ünlü yazarın açıklamalarında tahmin edilmeyecek detaylar yoktu. Buna rağmen From Software ekibine nasıl yardımcı olduğunu ve oyunun dünyasının yaratılması konusunda yaptığı yardımları dile getirdi.

George RR Martin Elden Ring açıklamalarına şöyle başladı: “Oyun Elden Ring olarak adlandırılıyor ve birkaç yıl önce çıkan Dark Souls adlı video oyununun devamı niteliğinde. Üzerindeki çalışmam aslında yıllar önce yapıldı. Bu oyunlar, film gibiler, geliştirmeleri uzun zaman alıyor.”

Oyun için yaptığı yardımları çok önce gerçekleştirdiğinin altını çizen Martin, “Temelde oyunu üzerine kurmak için bir dünya ve bu dünyanın yaratılmasında yardım istediler” dedi.

Geliştiricilerin “çok detaylı bir arka plan” yarattığını aktaran Martin, “arka planın oluşturulmasının ardından ayrıldım” ifadelerini kullandı. Çalışmalarını yaptığı sırada oyunun henüz ilk geliştirme safhasında olduğunu söyleyen Martin, “Bana çizdikleri birkaç canavarı ve özel efektleri gösterdiler. Sanırım oyun geliştirmesi uzun sürüyor. Ocak ayında çıktığını görmek istiyorum” dedi.

Oyun yönetmeni Hidetaka Miyazaki 2019’da Martin’in Elden Ring’in “kapsayıcı mitleri” ve oyun dünyasına yardım ettiğini açıklamıştı; ancak IGN ile yakın tarihli bir röportajda Martin’in çalışmalarını daha ayrıntılı olarak açıklamıştı. Görünüşe göre Martin, projenin başında bir dünya inşa etme unsuru oluşturmaya yardımcı oldu.

Miyazaki, “Aslında Martin sadece hikayenin başlangıç noktasını oluşturmak istiyor, tasarım ve daha ileri noktalara dokunmak istemiyordu. Fakat ondan aldığımız ilhamlar, oyunun tasarımının neredeyse tamamını oluşturdu.” cümlelerini kurmuştu.

Miyazaki’nin verdiği röportaja bakılırsa, Martin’in fikirleri sadece hikayeyi oluşturmakla kalmamış: Oyun içerisinde yer alan Tarnished mekaniğinin, Martin’in kurduğu dünya sonrasında gün yüzüne çıktığını belirten Miyazaki, “Tarnished mekaniği, karakterin ilerleyişi ve oyuncuların deneyimi açısında başlangıç noktalarından bir tanesini oluşturdu” dedi.

Miyazaki, Martin’in projedeki çalışmasına daha fazla örnek verdi: Elden Ring’in dünyasının adı, Aradaki Ülkeler (The Lands Between), Martin’in katkılarından biriydi (sürgün ve dönüş temalarıyla dolu bir dünya için uygun bir isim gibi görünüyor). Oyunun ana boss’ları da Martin tarafından yazıldı. Miyazaki, bu gizemli “yarı tanrı” figürleri “Parçalandıktan sonra Elden Ring parçalarının çılgın kusurlu gücünü miras alan” kişiler olarak tanımlayarak, boss’ları tek tek tasarlamıştı.

Yapılan açıklamalara ve diğer röportajlara bakarsak, George R.R. Martin’in oyunun ilk ateşini yakmış gibi görünüyor. Oyunun içinde geçtiği dünyayı, karakterlerin bazı özelliklerini, oyunun ilerleyişini ve boss’ları ortaya çıkaran Martin’in çalışmaları sonrasında, Elden Ring’in sağlam bir hikayeyle geleceğini söyleyebiliriz.

Exit mobile version