Geliştiriciler Xbox Satışları Nedeniyle Verdikleri Desteği Sorguluyorlarmış

Ne olacak bu Xbox'ın hali?

Geliştiriciler Xbox Satışları Nedeniyle Verdikleri Desteği Sorguluyorlar

Son gelen raporlara bakılırsa Microsoft, Xbox tarafına büyük sorunlar ile karşı karşıya. Öyle ki geliştiriciler Xbox satışları nedeni ile kaygılı olup, verdikleri desteği sorgular hale gelmişler. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Game Pass Mart 2024 Oyunları Belli Oldu


Bildiğiniz gibi Xbox Series, rakibi PlayStation 5 ile Kasım ayı içerisinde satışa sunulmuştu. Her ne kadar dikkat çeken donanımsal özellikleri ve Game Pass servisi olsa da, ne yazık ki rekabet konusunda beklenen performansı gösteremedi.

Son aylarda ise satışların durgunlaşması ile bazı üçüncü parti oyun geliştiricileri, GDC sırasında alınan bazı duyumlara bakılırsa, Xbox Series konsollarına verdikleri desteği sorgular hale gelmişler.

Games Industry sitesinin başındaki Chris Dring, “Xbox bir donanım üreticisi olarak büyük bir tehlikede.” diyor ve devam ediyor: “Duyduğum bir diğer şey, öne çıkan bir şirketten ve o kadar da ön planda olmayan bir şirketten duyduğum kadarıyla Xbox’ın Avrupa’daki performansı yatay biçimde seyrediyor.”

Geliştiriciler Xbox Satışları Nedeniyle Kafaları Karışık Bir Halde

Yayının ilerleyen kısımlarında ise Avrupa bölgesindeki perakendecilerin donanım, oyun ve daha başka şeyler kapsamında raflardaki Xbox stokunu kesmeyi düşündükleri veya kestiklerini de söyleyen Dring, üçüncü parti geliştiricilerin “dürüst olmak gerekirse, bizim için pazar PC ve PS5 iken, bir oyunun Series S versiyonunu ve X versiyonunu yaratmaya çalışmak için çok fazla çaba sarf ediyoruz” kafasında olduklarını da sözlerine ekliyor.

Hatırlayacağınız üzere Microsoft, PlayStation ve Nintendo konsollarının gerisine düşmeleri ile geçtiğimiz yıl içerisinde konsol savaşlarını kaybettikleri yönünde bir yorumda bulunmuştu. Buna ek olarak Take-Two Interactive tarafından yapılan veri paylaşımında da 2023 yılının sonu itibarıyla PlayStation 5 konsolunun dünya genelinde Xbox Series ile kıyaslandığında iki kat daha fazla satışa ulaştığı ortaya çıkmıştı.

Yakın bir zaman önce Xbox patronu Phil Spencer, The Verge sitesi tarafından yapılan bir röportaj sırasında bir oyun rakip platformlara çıkması ihtimalini yok saymamaları gerektiğini söylemişti. Zaten çok da uzun olmayan bir zaman sonra Pentiment ve Hi-Fi Rush oyunları PlayStation ve Switch konsollarına da çıkmıştı. Sırada ise Grounded ve Sea of Thieves var.

Şimdilik kesin bir açıklama yapılmamış olsa da, ilerleyen zaman zarfında Starfield, Senua’s Saga: Hellblade II, Indiana Jones and the Great Circle ve sıradaki DOOM oyununa ek olarak, Gears of War serisinin de PlayStation 5 için satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Exit mobile version