Gears of War için Patent Başvurusunda Bulunuldu

Gears of War Collection paketi duyurusu sonunda geliyor mu?

Microsoft tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde, Gears of War için patent başvurusunda bulunuldu. Görünüşe göre ya yeni bir duyuru için hazırlık yapılıyor ya da markanın korunabilmesi için bir adım atıldı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS3 Geliştirici Kitinden Gears of War 3 Çıktı!


Gears of War serisi, bildiğiniz gibi Xbox markasının amiral gemilerinden bir tanesi oluyor. 1992 – 2012 yılları arasında Epic Games bünyesinde çalışan Cliff Bleszinski tarafından yaratılan ve ilk oyunu 2006 yılında Xbox 360 için çıkan Geas of War, Sera gezegenindeki insanlık ve Locust Horde arasındaki amansız mücadeleye sahne oluyordu.

Büyük bir beğeni toplayan oyun, halihazırda altıncısı Unreal Engine 5 ile geliştirilmekte olan bir seriye dönüşmüştü. Daha sonradan Gears of War: Ultimate Edition ile PC oyuncularıyla da buluşmuştu. Ne var ki sonrasında sadece Gears of War 4 ve Gears 5 oyunları ile bu platforma gelmişti.

Akıllarda hep soru işaretidir orijinal üçlemenin ikinci ve son halkasının yanı sıra ilk oyunun öncesinde geçen Gears of War: Judgement’ın da neden PC oyuncuları ile buluşturulmadığı. Zamanında Bleszinski, uyarlamanın oldukça sıkıntılı bir süreç olduğunu dile getirmişti. Ancak görünüşe göre beklenen gün geliyor.

rodfergusson_2939433b

Gears of War için Patent Başvurusu Neye İşaret Olabilir?

Her ne kadar beşinci oyun sonrasında serisi sadece Gears olarak anılmaya başlansa da, Microsoft yakın bir zaman önce Birleşik Devletler’deki USPTO (Birleşik Devletler Patent ve Ticari Marka Ofisi) üzerinden 20 Eylül 2022 Salı günü patent başvurusunda bulunmuş. Bu başvuru, 25 Eylül 2022 Pazar günü yani dün itibarıyla, en düşük dosyalama gereksinimlerini karşılaması ile kabul edilmiş. Ne var ki henüz bir müfettişe tahsis edilmiş durumda değil.

Şimdilik bu başvurunun neye yönelik yapıldığı belirsiz, ama birkaç ihtimal söz konusu. Bunlardan ilki, elbette uzun zamandır beklenen ve bir süre önce söylenti olarak ortaya çıkan Gears of War Collection paketi için çalışmalar sürüyor olması. İkincisi ile Gears 6 ile bağlantılı olabilme ihtimali iken, sonuncusu ile markanın korunabilmesi için atılmış bir hamle de olabilir gibi görünüyor.

Bunların dışında, The Coalition stüdyosunun geliştirilme aşamasında olan birkaç oyununun olduğu ve içlerinden bir tanesinin yeni bir fikri mülkiyet olduğu ve çıkışına yaklaşıldığı rapor edilmişti. Bahsi geçen fikri mülkiyetin daha küçük bütçeli ve daha çok deneysel bir oyun olduğu söylenmişti.

Bakalım gelişmeler ne yönde olacak? Yakın bir zamanda konu ile ilgili yeni bir gelişme karşımıza çıkacak mı? Çok yakından takipte olacağız.

Exit mobile version