Gearbox Embracer Group Tarafından Satışa Çıkartılabilir

Henüz kesinleşen bir şey yok...

Reuters tarafından yayınlanan yeni bir rapora bakılırsa, Gearbox Embracer Group tarafından satışa çıkartılabilir. İsveç menşeli video oyun holdingi, bu konuda yatırım bankası Golden Sachs ve finans danışmanı Aream & Co.’dan yardım alıyormuş.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alımında Bulut Oyun Hakları Ubisoft’a Verilecek


Embracer Group, Borderlands geliştiricisini 2021 yılının Nisan ayında satın almıştı. 1.4 milyar dolar değerindeki anlaşmanın ardından, görünüşe göre Gearbox için farklı seçenekler gözden geçiriliyor. Bunların arasında bütünüyle satış da bulunuyor.

Gearbox-Embracer-Group

Gearbox Embracer Group Tarafından Satılacak Mı?

Bahsi geçen söylenti, Campfire Cabal ve Volition stüdyolarının kapatılmasının arkasından geldi. Yakın bir zaman önce Embracer Group, iki milyar dolarlık anlaşma ile Savy Group tarafından satın alınacaktı. Ne var ki son anda vazgeçilmesi ile İsveç menşeli video oyun holdinginin hisseleri ciddi anlamda değer kaybı yaşamış ve bunun sonucunda da büyük çaplı bir yeniden yapılanma programı duyurulmuştu.

Reuters tarafından yayınlanan raporda, üç ayrı anonim kaynaklar tarafından aktarılana göre, üçüncü parti şirketlerin Amerika menşeli geliştiriciyi satın almakla ilgilendiği bilgisine de yer verilmiş. İlgilenen şirketlerin de çoğu ‘uluslararası oyun grupları’ olarak tanımlanmış. Bunun yanı sıra, Gearbox için pazarlama materyalleri halihazırda potansiyel alıcılara sunulmuş. Ne var ki rapor, satışa somut bir şekilde henüz karar verilmediğini ve netice olarak gerçekleşmeyebileceğini söylüyor.

Exit mobile version