Game Pass Aile ve Arkadaşlar Planı Resmi Olarak Duyuruldu

İlk olarak İrlanla ve Kolombiya'da hayata geçirildi...

İlk olarak Nisan ayı içerisinde Windows Central tarafından yayınlanan bir rapor ile ortaya çıkan Game Pass Aile ve Arkadaşlar Planı için geçtiğimiz haftalarda İrlanda ve Kolombiya’da testlere başlandığını öğrenmiştik. Bu haftanın başında sızan logonun da ardından, Microsoft en nihayetinde planı resmileştirdi.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty Oyunları Game Pass’e Gelecek Mi? Microsoft Açıkladı


Game Pass Aile ve Arkadaşlar Planı Resmiyet Kazandı

Daha önceden elde edilen bilgiler ile en fazla beş oyuncunun, tek bir abonelik ile aynı kütüphaneden faydalanabileceği öğrenmiştik. Bu bağlamda, İrlanda için ayda 21.99 euro ve Kolombiya için de 49.900 COP ödemek gerekecek. Bu, tüm olağan Xbox Game Pass Ultimate avantajlarını paylaşmak için kişi başına aylık 5 euro’dan daha az bir tutar ödenerek üye olunabileceğini gösteriyor.

Xbox-Game-Pass-Aile-Paylasimi-Resmiyet-Kazandi-ptzgckfdfcenqznod0rjuw8hsu1vacdqh4id0lfw7o

Microsoft tarafından sunulan bilgilerde, bu plan sadece aile üyeleri ile sınırlı olmayıp arkadaşlar arasında da paylaşılabilecek. Burada dikkat edilmesi gereken noktanın ise, paylaşılacak olan kişilerin tamamının aynı ülke sınırları içerisinde bulunması.

Sıkça Sorulan Sorular kısmında yer alan diğer bilgilere göre, plan şu an için sadece İrlanda Cumhuriyeti ve Kolombiya ülkelerinde aktif olarak kullanılabiliyor. Ancak önümüzdeki aylarda yeni ülkelerin ve bölgelerin ekleneceği belirtilmiş olsa da, henüz Avrupa, İngiltere veya ABD için fiyatlandırma belirlenmiş değil.

Son olarak, Yeni plana geçmek, önceki planınızda kalan sürenin de değişmesine neden olacak ve bu dönüşümü Microsoft, Arkadaşlar ve Aile planına şu şekilde gerçekleştiriyor:

Xbox Game Pass Arkadaşlar ve Aile planı, diğer dört arkadaş veya aile üyesi için aynı Xbox Game Pass Ultimate avantajlarını içerecek. Bu toplam beş kişiyi kapsayan bir abonelik ve ayrıca Xbox Cloud Gaming, Xbox Live ve hatta oyunların PC Game Pass sürümlerine erişim sağlayacak.

Exit mobile version