FTC Tarafından Epic Games’e Rekor Ceza Verildi!

FTC tarihindeki rekor ceza oldu...

FTC Tarafından Epic Games'e Rekor Ceza Verildi!

Epic Games, bildiğiniz gibi hem Fortnite hem de verdiği ücretsiz oyunları ile adından epey söz ettiriyor. Yakın bir zaman önce ise işleyiş sırasında kullanıcıların haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açıldı. FTC tarafından Epic Games‘e rekor bir ceza geldi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Günün Ücretsiz Epic Games Oyunu İndirmeye Açıldı (19 Aralık)


FTC Tarafından Epic Games’e Rekor Ceza Yazıldı

FTC (Federal Ticaret Komisyonu) tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşıma göre, dava için anlaşmayı sağlayan Epic Games, kendisine yöneltilen suçlamaları karara bağlamak için beş yüz yirmi milyon dolar ödeme konusunda anlaştı.

Yapılan suçlamalar ise Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası’nı (COPPA) birden fazla yönden ihlal etmiş olması. FTC, Epic Games şirketinin on üç yaş altı Fortnite oyuncularından yasadışı olarak ebeveynlerinin izni olmadan, sesli ve yazılı sohbet ile kişisel bilgiler topladığını ve gençlerı intihar gibi tehlikeli ve psikolojik travma sorunlarına maruz bıraktığını iddia ediyor.

Wall Street Journal tarafından rapor edilene göre, beş yüz yirmi milyonun iki yüz yetmiş beş milyonu Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası’na sermaye olarak kullanılacak. Kalanı ise oyunculara geri ödeme yapılacak.

Karardan itibaren Epic Games, FTC tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kullanıcılarını kandırmayı bırakma sözü verdi. Bu rekor ceza, Amerika menşeli şirketin etkilemediği söyleniyor. Öyle ki Fortnite oyununun altın yumurtlayan tavuk misali dokuz milyar dolar civarında gelir sağladığı düşünülüyor.

Son olarak, bugünün ücretsiz Epic Games Store oyununun Mane6 tarafından geliştirilmiş olan dövüş oyunu Them’s Fightin’ Herds olduğunu hatırlatalım. Saat 19:00 öncesinde kütüphanenize eklemeniz durumunda, kalıcı olarak sahip olabileceksiniz.

Exit mobile version