FTC’nin Epic Games’e Verdiği Ceza Karara Bağlandı

Oyuncular geri ödeme alacaklar...

Geçtiğimiz aylarda FTC’nin Epic Games’e verdiği ceza, bu hafta itibarıyla karara bağlandı. Cezanın iki yüz kırk beş milyon dolar kadarı oyunculara geri ödenecek ve bunun için kriterler de ortaya çıktı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ücretsiz Epic Games Store Oyunu (9 Mart)


Hatırlayacağınız üzere Aralık ayında, FTC (Federal Ticaret Komisyonu) tarafından Epic Games şirketine rekor miktarda ceza yazılmıştı. Yapılan suçlamalar ise Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası’nı (COPPA) birden fazla yönden ihlal etmiş olmasıydı.

FTC, Epic Games şirketinin on üç yaş altı Fortnite oyuncularından yasadışı olarak ebeveynlerinin izni olmadan, harcamalar yapmasına izin veren karanlık model kullanıldığını, sesli ve yazılı sohbet ile kişisel bilgiler topladığını ve gençleri intihar gibi tehlikeli ve psikolojik travma sorunlarına maruz bıraktığını iddia ediyordu.

Battle Royale oyununda bulunan kafa karıştıran düğme konfigürasyonların da dahil olduğu karanlık model ile kullanıcıların tek bir düğme ile satın alım yapabilmeleri mümkün oluyor.

Fortnite-Fracture-Live-Event-Chapter-3-Finale-Cropped

FTC’nin Epic Games’e Verdiği Ceza Sonuçlandı

Toplam ceza esasen beş yüz yirmi milyon dolar iken, bunun iki yüz kırk beş milyonunun oyunculara geri ödeneceği belirtilmişti. Bu hafta itibarıyla da ceza karara bağlandı. Geri ödeme alacak oyuncular ise şu şekilde olacak;

Exit mobile version