FTC Activision Blizzard Satın Alımını Geçici Olarak Durdurdu

Microsoft, sürecin hızlanacağını düşünüyor...

Bugün yaşanan yeni bir gelişme ile FTC Activision Blizzard satın alımı için yaptığı geçici olarak durdurma hamlesinde başarılı oldu. Microsoft ise bu gelişmeyi olumlu olarak yorumladı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Activision Blizzard Satın Alımı İçin Kritik Hamle Yapabilir


Microsoft firması, Activision Blizzard satın alımı için epey büyük bir uğraş veriyor. Sürekli olarak karşısına çıkan engelleri aşmak durumunda olan şirket için zaman zaman güzel haberler de gelmiyor değil. Mesela Avrupa Komisyonu tarafından satın alım için herhangi bir olumsuz durumun olmadığı söylenerek onay verilmesi gibi.

Öte yandan, satın alıma giden yola CMA engeli çekilmişti. Birleşik Krallık sınırları içerisindeki oyuncuların, bu satın alımdan çeşitlilik ve ücretlendirme gerekçe gösterilerek verilen bu karar sonrasında, Microsoft ve Activision Blizzard iki ayrı koldan temyiz için harekete geçmiş iken, Amerika menşeli şirketin Call of Duty yayıncısını Birleşik Krallık pazarından çekmesi ve sonrasında Avrupa bölgesindeki başka bir dağıtımcı ile anlaşarak CMA engelini aşma yoluna gidebileceği söyleniyor.

75e4b1e0-095b-11ee-8fde-dd41596980ee

FTC Activision Blizzard Satın Alımı İçin Hamlede Bulundu

Elbette tüm bunlar olur iken, FTC kuruluşunun sessizliğini korumakta olduğunu biliyoruz. Pazartesi günü ortaya çıkan bir bilgiye göre ise, Federal Ticaret Komisyonu’nun ihtiyati tedbir kararı için harekete geçeceğini öğrenmiştik. Son gelişmeye göre ise kuruluş, 68.7 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımını geçici olarak engelleme hamlesinde başarılı oldu.

Peki bu ne demek oluyor? Microsoft tarafının Call of Duty yayıncısı ile ilgili her hamlesi engellenir iken, söz konusu durumu da federal mahkemeye taşımış oldu. Amerika menşeli şirketin başkanı Brad Smith ise süreci hızlandıracağını söyleyerek, bu gelişmeyi olumlu olarak yorumladı. Davalarını federal mahkemeye sunma fırsatı yakaladıklarını söyleyen Smith, ülkedeki yasal süreci hızlandırarak pazara daha fazla seçenek ve rekabet getireceğine inandıklarını da sözlerine ekledi. İş avukatı ve Virtual Legality podcast sunucusu Richard Hoeg de aynı düşünceyi paylaşıyor iken, FTC kuruluşunun neden bu kadar beklediğini merak ediyor.

Son olarak, Microsoft 24 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak olan Rekabet Temyiz Mahkemesi davası için hazırlanıyor. Bu noktada hakim Microsoft ile aynı fikirde olsa bile, son sözü söyleyecek olan yine CMA olacak.

Exit mobile version